– Stvari koje vas nerviraju kod Amerikanaca – Travel Magazine

Stvari koje vas nerviraju kod Amerikanaca

Stvari koje vas nerviraju kod Amerikanaca

Ne, Evropljani nisu pokrenuli kampanju protiv „smešnih“ Amerikanaca, daleko od toga! Amerikanci su sami napravili istraživanje u vezi sa svojim osobinama i stvarima karakterističnim za njihovu zemlju, koje nerviraju ostale nacije. Oni su mislili da je to zabavno, a možda će i vama biti simpatično da pročitate šta se sve nalazi na ovoj listi.

1. Iako Amerikanci to tako doživljavaju, njihova nacionalna sportska prvenstva nisu svetski bitni događaji. Za to postoje Olimpijske igre. Ne može se biti najbolji na svetu ukoliko se ne igra van svoje zemlje (Kanada se ne računa).

2. To nije pravi fudbal. Iako igrači koriste noge za trčanje i u ovom sportu postoji i lopta, američki fudbal nije fudbal na koji misli veći deo ostatka sveta.

3. Sistemi za merenje su čudni. Stope i funte su imale smisla kada nije bilo boljih alternativa. A tek merne jedinice u receptima za kolače…

4. Kada vas Amerikanac pita „Kako ste?“ to je deo pozdravne etikecije, a ne znak bilo kakvog stvarnog interesovanja za vas. Ukoliko počnete da elaborirate, Amerikanci će pomisliti da ste samoživi i egocentrični.

5. Neumorni optimizam i otvorenost. Ovo je naročito iscrpljujuće za „neamerikance“. Zašto Amerikanci jednostavno ne mogu da prihvate da su neke stvari loše i da će uvek biti takve?

Još novih vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *