– Sunčev breg najjeftinije evropsko letovalište – Travel Magazine

Sunčev breg najjeftinije evropsko letovalište

Sunčev breg najjeftinije evropsko letovalište

Bugarsko letovališe Sunčev breg je najjeftinije u Evropi, prema najnovijem britanskom istraživanju.

Cene u letovalištu na Crnom moru su za trećinu niže od prvog sledećeg na listi – portugalskog grada Algarve, koji se nalazi na obali Atlantika.

Britanska analiza je uključila devet stavki tipičnih za svaki letnji odmor koje je poredila. Među njima su cena ručka i večere u restoranima kao i cene pića, kreme za sunčanje i sredstva za zaštitu od komaraca.

Na trećem mestu je turski Marmaris, dok je najskuplje letovalište italijanski Sorento, gde su posmatrane prosečne cene čak tri puta više nego u Sunčevom bregu.

Kako se tvrdi u britanskom istraživanju, obrok za dvoje sa dva jela u Sunčevom bregu košta manje od deset evra, dok je čaša vina u barovima tek 1,35 evra. Najkvalitetnija krema za sunčanje košta 2,7 evra. Ove cene su, ako se iskazuju u britanskim funtama i za 10 posto niže nego godina dana ranije zbog rasta britanske valute u odnosu na evro.

Niske cene su postale pravi mamac za britanske turiste. U udruženju tamošnjih turističkih agencija kažu za BBC da značajno raste interesovanje turista za odlazak na odmor u Bugarsku i Tursku.

Foto: sunnybeach-bg.com

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *