– Švajcarski Glacier Express od sada još spektakularniji – Travel Magazine

Švajcarski Glacier Express od sada još spektakularniji

Švajcarski Glacier Express od sada još spektakularniji

Kada se priča o zemljama čiji vozovi prolaze kroz najspektakularnije pejzaže, obavezno se mora pomenuti Švajcarska.

Sa upečatljivom alpskom scenografijom i čuvenom tačnošću reda vožnje, švajcarska železnica i ranije je spadala u najveće atrakcije zemlje, a od marta, kada je uveden novi standard putovanja na njenoj najpoznatijoj ruti, vožnja vozom postala je još spektakularnija.

Glacier Express polazi iz mondenskog skijališta St. Moric, a nakon osam sati prolaska kroz legendarne pejzaže voz stiže u podjednako glamurozni Cermat, sa pogledom na čuveni Materhorn. Među najlepšim deonicama ovog putovanja smatraju se one od Disentisa do Andermata, preko Oberalp prelaza (najviša tačka vožnje) i 65 metara visokog Landwasser vijadukta, koji odlikuje šest lukova čija izgradnja je završena davne 1902. godine.

Putnici su nekada mogli da biraju između udobne druge klase i veoma udobne prve klase, a sada je uvedeno i novih 20 sedišta Excellence klase, u kojoj putnici dobijaju luksuzni obrok od čak sedam jela, šampanjac, pristup Glacier baru, tablet sa mnoštvom informacija o ruti i usluge konsierža. Putovanje od St. Morica do Cermata u jednom pravcu će vas koštati nešto preko 600 evra, ali za ljubitelje železnice biće to neprocenjivo iskustvo.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X