Vesti – Svakodnevni antigenski testovi za posetioce? Jedan grad u Nemačkoj pokušava da spasi ugostitelje i vrati život u normalu – Travel Magazine

Svakodnevni antigenski testovi za posetioce? Jedan grad u Nemačkoj pokušava da spasi ugostitelje i vrati život u normalu

Svakodnevni antigenski testovi za posetioce? Jedan grad u Nemačkoj pokušava da spasi ugostitelje i vrati život u normalu

U istočnoj Nemačkoj, mali grad Augustusburg ponovo je otvoren za turiste, pod uslovom da pre ulaska svi posetioci urade antigenski test. Kako to funkcioniše?

Naime, svi koji žele da posete Augustusburg moraju prvo da se registruju na gradskoj web stranici, nakon čega dobijaju jedinstveni QR kod. Nakon dolaska u grad, svi posetioci su u obavezi da urade brzi antigenski test. Ako test bude negativan, QR kod će taj podatak imati u svom sistemu, a na posetiocu je da taj isti QR kod pokaže prilikom ulaska u restorane, hotele, prodavnice i muzeje.

Nemacki gradove koje bi trebalo da posetite
PROČITAJTE I…

Zaobiđite Berlin i Minhen, ovo su nemački gradovi koje bi trebalo da posetite!

Prema rečima gradonačelnika Dirka Neubauera, pilot projekat je ograničen na 360 posetilaca dnevno, bez ograničenja za stanovnike Augustusburgera. Ovakva odluka je doneta nakon porasta novozaraženih u ovom gradiću, sa ciljem da se ekonomija ipak održi, kao i posete turista.

Naravno, očekivanja su da se svi posetioci grada pridržavaju socijalne distance, te da nose maske. Takođe, na snazi je pravilo da za stolom može da sedi najviše pet osoba iz dva domaćinstva, dok se osoblje svakodnevno testira.

Svaki dan test

Ono što je neobično jeste da vam rezultati antigenskog testa važe samo jedan dan, te ukoliko planirate da ostanete malo duže u ovom mestu, sutradan morate da ponovite test. Ovo je za sada pilot program, koji je naišao na odobrenje kompletne gradske zajednice, ali i posetilaca.

Prodavnice i restorani rado su prihvatili nova pravila, pogotovo jer znaju da bi projekat mogao biti vrlo brzo zaustavljen. Naime, ako se broj pacijenata sa koronavirusom u saksonskim bolnicama poveća na preko 1.300, Augustusburg će se vratiti u kompletnu blokadu, a to niko ne želi.

PROČITAJTE I…

Nojšvanštajn – nemački zamak iz bajke

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
5Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *