– Svemirski turizam - u španskim pećinama – Travel Magazine

Svemirski turizam – u španskim pećinama

Svemirski turizam – u španskim pećinama

Ako ste se ikada pitali kako bi izgledao život na Marsu, a iz očiglednih razloga niste bili u mogućnosti da saznate, ovoga leta ćete imati priliku za svoje prvo svemirsko iskustvo, i to u brdima Kantabrije.

Španska kompanija Astroland spaja nauku i turizam, da bi zainteresovanim posetiocima na autentičan način predstavila kako bi izgledao život u ljudskoj koliniji na Marsu, izveštava Lonely Planet.

Astroland otvara simulaciju kolonije u pećinama Kantabrije u junu, a predviđeno je da će tokom 2019. biti organizovano 10 „misija“ sa po 10 učesnika, što je ukupno 100 „lažnih svemirskih turista“.

Učesnici moraju imati više od 18 godina i 10.000 evra, koliko ovo iskustvo košta. Prijavljivanje vam ne obezbeđuje automatski mesto na misiji, već prvo morate da odgovorite na seriju pitanja, kako bi bilo procenjeno da li ste spremni za ovakav poduhvat.

Ako budete odabrani, moraćete da savladate veštine koje će vam pomoći da se nosite sa uslovima na negostoljubiovoj Crvenoj planeti, između ostalog, osnove poenjanja, kako da uzgojite biljke bez dostupnog zemljišta i sl, a uključeni su i psihološki i fizički treninzi. Kada bude procenjeno da ste spremni, misija počinje u oblasti Arredondo. Ova prelepa oblast ni na koji način ne podseća na pustoš koja vlada na Marsu, ali ispod zemlje, gde je Astroland izgradio svoju svemirsku stanicu, situacija je potpuno drugačija.

„Okruženje na Marsu je veoma negostoljubivo za ljude, sa niskim temperaturama, jakim vetrovima, visokim nivoom radijacije, što znači da je nabolji način da se preživi – ispod površine. A pećine Kantabrije su savršena lokacija za simulaciju ovih uslova.“

Sistem je kreiran u skladu sa metodologijom Evropske svemirske agencije (ESA). Učesnici će nositi polimerska odela i spavaće u specijalnim kabinama. Više o projektu možete saznati ovde.

Foto: astrolandagency.com

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X