Vesti – Svet vina u Portugalu – Travel Magazine

Svet vina u Portugalu

Svet vina u Portugalu

Svet vina je ambiciozni novi projekat od koga portugalska turistička industrija ima velika očekivanja.

Nakon pet godina razvoja i uloženih 105 miliona evra, ovaj veliki kompleks se otvara u Portu.

Svet vina, skraćeno WOW (od World of Wine), sastoji se od šest muzejskih iskustava, devet restorana, barova i kafea, prostora za organizovanje događaja, izložbenog prostora, maloprodajnih objekata i škole vina.

Kompleks je smešten na površini od preko 55.000m2 u obnovljenim starim vinskim podrumima. Predstavlja novi kulturni distrikt u Portu i jedan je od najvećih turističkih projekata koji se pokreću ove godine u Evropi. Projektovan je sa centralnim trgom koji pruža odličan pogled na grad i reku Duro, a osmišljen tako da nudi čitav spektar prvoklasnih tematskih iskustava za svačiji ukus.

Iskustva

U delu kompleksa nazvanom Wine Experience posetioci na degustacijama otkrivaju vinske regije, uticaj klime na ukus, vrste grožđa i metode proizvodnje koje vina čine tako raznovrsnim.

Porto Region Across the Ages posetiocima predstavlja istoriju Porta, njegovih stanovnika i kulture u kontekstu vinarstva.

U delu Planet Cork akcenat je na potcenjenoj, ali inovativnoj i održivoj industriji proizvodnje zatvarača od plute.

Bridge Collection – 9,000 Years of Drinking, ispreda priču o čovečanstvu na zanimljiv način – kroz evoluciju posuda za piće. Chocolate Story malo skreće sa glavne teme – vina, i vodi posetioce u svet čokolade.

Svet vina za cilj ima da kulturnim i istorijskim iskustvima Porto definiše kao kulturnu destianciju

Foto: Nick Karvounis on Unsplash

Kasnije tokom godine, WOW će otvoriti i šesto iskustvo – Fashion & Fabric Museum (Muzej mode i tkanina), koji se bavi istorijom portugalske tekstilne i modne industrije. WOW škola vina će nuditi jednodnevne i višednevne radionice na temu portugalskih vina i gastronomije.

Svako od iskustava nudiće i edukativne prezentacije, interaktivne i istorijske izložbe, koje dočaravaju identitet i nasleđe Portugala.

Svet vina za cilj ima da kulturnim i istorijskim iskustvima Porto definiše kao kulturnu destinaciju. On priča priču ne samo o vinu zbog koga je grad svetski poznat, već i o Portu, njegovim stanovnicima i životu kroz vekove. Svet vina od ovog leta svakom posetiou Porta treba da se nađe na listi atrakcija koje vredi posetiti.

Projekat je delo parnerstva Fladgate, vlasnika čuvenih regionalnih vinskih brendova Taylor, Croft, Fonseca i Krohn, i luksuznih hotela Portugala, među kojima su Yeatman i Infante Sagres u Portu i Vintage House Hotel u dolini Dura.

Pročitajte više o još jednom neverovatnom mestu u Portu – knjižari Lello. Saznajte zašto je Obiduš bio voljeni grad portugalskih kraljica i koje još gradove u Portugalu vredi posetiti.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
25Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *