Vesti – Svetski muzeji pokrenuli zanimljiv hašteg #MuseumMomentofZen – Travel Magazine

Svetski muzeji pokrenuli zanimljiv hašteg #MuseumMomentofZen

Svetski muzeji pokrenuli zanimljiv hašteg #MuseumMomentofZen

Čak i ako ste zaglavili kod kuće, zaslužili ste bar malu dozu zen momenta.

Kako se sve više škola, restorana i drugih javnih mesta zatvara u cilju borbe protiv širenja korona virusa, veliki broj ljudi provodi vreme kod kuće, zabrinut zbog ove globalne epidemije.

Naravno, biti sam kod kuće i to 24/7, mnogo doprinosi stresu i panici. Isto tako, što duže traje samoizolacija, problem dosade postaje problem kod mnogih.

Zato je poželjno mozak „nahraniti“ s nečim. Na primer, sa umetnošću!

Muzeji i virtuelne ture

Budući da muzeji za sada takođe zatvaraju svoja vrata, ove umetničke ustanove pronalaze nove načine da pruže bar neku dozu kulture javnosti.

Neki muzeji su odlučili da ponude onlajn ture, a neki da povećaju broj art sadržaja na društvenim mrežama.

#MuseumMomentofZen – širenje kulture u sred pandemije

Kako bi pomogli ljudima da se malo relaksiraju tokom nesigurnih vremena (i uživaju u umetnosti), Muzej grada Njujorka (Museum of the City New York) je odlučio da na Tvitteru i Instagramu pokrene hašteg #MuseumMomentofZen, kako bi podelio slike i umetničke radove na mreži u malim dozama.

Od pokretanja haštega, više od 75 muzeja (a taj broj i dalje raste) je ispratilo „zadat“ zadatak i podelilo deliće prelepe umetnosti, fotografije, arhitekture, arhivske slike, pa čak i neke video instalacije. I to nisu samo muzeji umetnosti koji koriste #museummomentofzen, već i muzeji nauke i prirode takođe ga koriste.

25.000 lajkova ima hašteg

Prema podacima Kancelarije za komunikacije Muzeja grada Njujorka, hašteg je prikupio više od 25.000 lajkova do sada i skoro 200 objava.

Muzeji širom SAD-a i ostatka sveta neprestano objavljuju neverovatne slike. Na spisku najredovnijih za share su njujorški The Met, zatim losanđeleski Muzej umetnosti okruga Los Anđeles i Muzej polja (The Field Museum) u Čikagu.

Pogledajte koju izložbu možete virtuelno da pogledate u Narodnom muzeju Beograda, kao i kako izgleda Muzej komunizma u Dubrovniku. Saznajte i koje muzeje ne smete da propustite prilikom posete Amsterdamu.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
19Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *