Vesti – Tajland odbija kovid-pasoš – Travel Magazine

Tajland odbija kovid-pasoš

Tajland odbija kovid-pasoš

Tajlandski zdravstveni zvaničnici srušili su nade da bi kovid-pasoš mogao dovesti do ukidanja karantina za putnike koji ga poseduju. Kovid-pasoš je počeo da se spominje kao način da se putnicima koji su vakcinisani omogući ulazak u Tajland bez obaveznog 14-dnevnog karantina.

Karantin Australija
PROČITAJTE I…

Karantin u Australiji i nakon vakcinacije?

Generalni direktor tajlandskog Odeljenja za kontrolu zaraznih bolesti, Opas Karnkavinpong, izjavio je da je to malo verovatno. Problem je u tome što još uvek nema sigurnih dokaza da vakcinisani ljudi ne prenose virus.

Karantin bolji nego kovid-pasoš

Tajland, kao i druge zemlje širom sveta, dozvoljavaju vakcine za COVID-19. Međutim, on je istakao da u ovom trenutku niko ne zna odgovor na ključno pitanje. Još uvek nije sigurno da li su ove vakcine 100% efikasne u prevenciji koronavirusa. Imajući to na umu, za sada je obavezan 14-dnevni karantin i dalje najbolja zaštita.

Najveći problem je što još uvek nema dovoljno podataka da bi se zaključilo da ne postoje nikakve šanse da vakcinisani putnici prenesu virus na druge. I dalje ostaje nepoznato koliko će dugo trajati efekat vakcina kao i koliko će zapravo biti potrebno ponovljenih doza.

Problemi sa COVID dokumentima
PROČITAJTE I…

Problemi sa lažnim COVID-19 dokumentima

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
6Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *