Vesti – Testiranje bržih načina za ukrcavanje putnika – Travel Magazine

Testiranje bržih načina za ukrcavanje putnika

Testiranje bržih načina za ukrcavanje putnika

Uskoro bi vreme ukrcavanja putnika u avion moglo biti kraće i do 10%, ako se probe koje se obavljaju na aerodromu u Velikoj Britaniji pokažu kao uspešne.

Tokom putovanja avionom svi smo doživeli da čekamo dok putnik ispred nas bezuspešno pokušava da smesti svoj prtljag u prostor iznad sedišta. Ili, na primer, moramo da se provlačimo pored putnika koji sedi u sedištu kod prolaza da bismo došli do našeg sedišta pored prozora. Testiranje koje se obavlja na aerodromu Getvik, drugom po veličini u Velikoj Britaniji, moglo bi da pomogne u prevazilaženju ovih i sličnih problema.

Sa tim u vezi, započeta je saradnja sa niskobudžetnom aviokompanijom easyJet na čijim letovima se i sprovodi testiranje. U pitanju su različite procedure koje slede jedna za drugom tokom procesa ukrcavanja. Njihovo testiranje se sprovodi tokom dvomesečnog eksperimenta. Ove nove procedure će biti manje stresne za putnike. Vreme neophodno za ukrcavanja bi trebalo da bude smanjeno za 10%.

Probni period

Tokom probnog perioda, u potpunosti se menja postupak bordinga. Putnici čija se sedišta nalaze u zadnjim redovima aviona ukrcavaju se prvi. Nakon toga ulaze putnici čija se sedišta nalaze u prednjem delu aviona. Promena se sastoji i u tome što se prvo ukrcavaju putnici čija se sedišta nalaze pored prozora, zatim oni čija su sedišta u sredini. Na kraju ulaze putnici sa sedištima do prolaza.

Digitalni ekrani postavljeni na aerodromu pokazuju putnicima kojim redom sledi ukrcavanje. Tokom probnog perioda ustanovljeno je da je moguće ukrcati 158 putnika za samo 14 minuta. To je tri minuta brže od uobičajeno potrebnog vremena. Putnici su uživali u novom sistemu, nazivajući ga „bingo ukrcavanjem“. I on će omogućavati da svoja mesta prvo zauzimaju putnici koji imaju rezervacije koje im obezbeđuju prioritetet. Takođe, pravo prvenstva imaju oni kojima je potrebna posebna pomoć i porodice sa malom decom.

Saznajte još koja je najbolja evropska low cost kompanija, ali i šta je najgora stvar koju putnici rade na letu. A sledeći put kada budete kupovali avio kartu, isprobajte ovaj trik.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
26Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X