Vesti – Thai Airways podneo zahtev za zaštitu od bankrota – Travel Magazine

Thai Airways podneo zahtev za zaštitu od bankrota

Thai Airways podneo zahtev za zaštitu od bankrota

Jedna od najvećih avio-kompanija sveta Thai Airways iznenadila je sve početkom nedelje, kada je najavila mogući bankrot!

Tajlandska avio-kompanija koja je u vlasništvu Kraljevine Tajland (51%), nalazi se već godinama u krizi.

Prema napisima medija, gubici su već pre izbijanja krize bili preko 800 miliona dolara.

U međuvremenu vlada je zabranila komercijalne letove do kraja juna, što je dodatno opteretilo poslovanje.

Najnovija vest je da će se tajlandska vlada odreći svog udela u avio-kompaniji. Ova odluka je doneta nakon što je vlada odobrila finansijsko restruktiranje Thai Airways-a, koje bi firmu zaštitilo od bankrota i poverilaca.

„Odlučili smo da podnesemo zahtev za restrukturiranje i ne dozvolimo da Thai Airways bankrotira“, rekao je novinarima premijer Prayuth Chan-ocha.

„Vlada se takođe složila da smanji svoj udeo na ispod 50%, čime Thai Airways prestaje da posluje kao državno preduzeće“, rekao je ministar saobraćaja Saksayam Chidchob.

Restruktuiranje avio-kompanije sprovešće Centralni stečajni sud Tajlanda, omogućavajući avio-kompaniji da radi kao i obično i zadrži osoblje za sada.

Deo plana za restrukturiranje dovešće do smanjenja flote. Naravno, očekivanja su da tada dođe do smanjenja broja zaposlenih.

Za sada je deo kompanijske imovine zaštićen od zahteva kreditora, iako se unutar kompanije razmišlja o mogućoj zaštiti stečaja u inostranstvu.

U međuvremenu, domaći letovi su ponovo započeti na Tajlandu, dok se na početak međunarodnih letova i dalje čeka kraj juna.

Pročitajte za kada YUTA prognozira početak turističkih putovanja, kao i koje destinacije Etihad Airways opet spaja sa Abu Dabijem. Saznajte i kada Air Serbia kreće da leti ka regionalnim centrima.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *