– Top 10 gradova za gastronomade – Travel Magazine

Top 10 gradova za gastronomade

Top 10 gradova za gastronomade

Kulinarska ponuda na destinaciji postala je veoma važan deo putnog iskustva i ljudi pre bukiranja odmora troše sve više vremena u istraživanju gastronomske ponude.

TripAdvisor je zato upravo objavio listu Top 10 svetskih destinacija sa najboljom kulinarskom scenom – odnosno gradove u kojima je i hrana svojevrsna atrakcija.

Prva dva mesta zauzeli su italijanski gradovi Rim i Firenca, zatim slede Pariz, Barselona i Nju Orleans, a na listi su se našla i iskustva i ture koje su korisnici TripAdvisor-a najviše bukirali u tim gradovima. U Rimu je turistima najzanimljivija bila gastro tura distrikta Prati, a u Firenci čas kulinarstva i obilazak pijace. Prema podacima TripAdvisor-a, gastro ture su turistička iskustva sa najvećim rastom broja bukinga, čak 61% od 2016. do 2018).

„Putnici sve više žele da steknu ličniji utisak o destinaciji, a gastro ture i kulinarske škole su odličan način da se to postigne“, izjavio je predstavnike za odnose sa medijima TripAdvisor-a za Lonely Planet. “Vodiči su sjajan izvor informacija o skirvenim gastro draguljima, restoranima i kafeima. Povratak kući sa autentičnim receptom može biti najbolji suvenir.“

Gradovi su rangirani prema podacima o bukinzima, korisničkim ocenama i kritikama. A ovo je kompletna lista:

  1. Rim
  2. Firenca
  3. Pariz
  4. Barselona
  5. Nju Orleans
  6. Njujork
  7. Venecija
  8. Madrid
  9. Tokio
  10. Bangkok

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *