– Travel industrija i okrutnost prema životinjama – Travel Magazine

Travel industrija i okrutnost prema životinjama

Travel industrija i okrutnost prema životinjama

Travel industrija u velikoj meri ignoriše probleme vezane za zloupotrebu životinja i okrutnost prema njima, ovo je šokantan zaključak istraživanja koje je organizacija World Animal Protection predstavila na World Travel Market-u u Londonu.

Istraživanje je obuhvatilo 62 svetska udruženja turističkih agencija i turoperatora i pokazalo je da samo 21 od njih na svom sajtu ima stranicu posvećenu održivom turizmu. Od tih dvadesetak organizacija, samo šest ima bilo kakve sadržaje o zaštiti životinja. a samo tri imaju odgovarajuće programe za zaštitu životinja. To su ABTA (jedno od najvećih udruženja agencija i turoperatora u Ujedinjenom Kraljevstvu), ANVR (Holandska asocijacija turističkih agencija i turoperatora) and GSTC (turistička organizacija). Nažalost, na kraju se ispostavilo da samo ANVR vrši nadgledanje svojih članica kako bi proverila da li one zaista sprovode smernice u vezi sa zaštitom životinja.

Alarmantan je podatak da čak 16 travel udruženja na svojim sajtovima i u štampanim materijalima prikazuje fotografije divljih životinja, koje se često na veoma surov način primoravaju da intereaguju sa turistima.

Procenjuje se da se 550.000 zarobljenih divljih životinja, uključujući slonove, lenjivce, tigrove i delfine, podvrgava surovim treninzima i torturi, radi zabave turista. One se uglavnom hvataju iz divljine kao mladunci (često se tokom ovog procesa ubijaju majke koje štite svoj podmladak), obučavaju se batinama i drugim surovim fizičkim kažnjavanjem, izgladnjuju, drogiraju i žive u neadekvatnim uslovima, okovani i izolovani. Nemaju mira jer su konstantno primorani da intereaguju sa ljudima, zbog čega često razvijaju traume. Zbog ovakvog načina života, čak i miroljubive životinje postaju labilne i nepredvidljive, pa su ne znajući to, i turisti izloženi opasnosti.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X