Vesti – Travel stručnjaci: cene avio-karata počeće da rastu, jer... – Travel Magazine

Travel stručnjaci: cene avio-karata počeće da rastu, jer…

Travel stručnjaci: cene avio-karata počeće da rastu, jer…

Turizam je širom sveta konačno počeo da se malo oporavlja, nakon što je veliki broj država ublažio mere ograničenja. Avio-kompanije i turistički operateri trenutno nude povoljne popuste u želji da nagovore putnike da se upute na odmor, posle nekoliko meseci provedenih u karantinu.

Sajt TravelSupermarket objavio kako su cene smeštaja na španskoj obali Kosta del Sol pale za 22%, 19% na Kanarskim ostrvima i 17% u Grčkoj. Ipak, anonimni izvor je rekao Sunday Times-u da postoji strah da bi potražnja uskoro mogla da nadmaši ponudu.

„Sada su cene letova vrlo niske, ali ako se pojavi rastuća potražnja, one će se ubrzo povećavati.“

Pogledajte 10 najlepših plaža Španije i španska mesta koja su pod zaštitom Unesco-a. Saznajte i zašto agencije ne žele da rezervišu za jul i avgust.

Trenutno jedna četvoročlana porodica za nedelji smeštaj sa četiri zvezdice u portugalskom Algarveu, moraće da izvodji 240 funti po osobi. To je manje za 60 funti, odnosno manje od 300 funti koliko je bilo prošle godine. Sa druge strane, odmor u apartmanskom naselju sa tri zvezdice na Falirakiju (Rodos), u septembru sada može da se nađe za 167 funti. Prošle godine ovde je smeštaj bio 220 funti.

Domaći turizam nije opcija za Britance, a mame ih i povoljne cene smeštaja u Španiji…

Buking sajt Spain-Holiday, koji nudi više od 18.000 nekretnina, saopštio je kako je prošla subota bila najprometnija do sada. Pretrage su porasle za 42%. Britanci su tražili više seoske vile, umesto tradicionalnih letovališta koji će verovatno imati veliku gužvu. Peter Jarvis, ispred ove platformu, izjavio je kako su administratori sajta primetili veliko interesovanje za sela i male gradove, posebno u oblastima Alikantea i Andaluzije.

„Ljudi žele da budu daleko od gužve, i to u sopstvenom apartmanu.“

Skyscanner, koji pomaže putnicima da pronađu najjeftinije letove, saopštio je da su mu rezervacije za letove u međunarodnoj zoni skočile za 84% u mesecu.

Ovo je sve usledilo nakon što je britanska vlada donela odluku o ukidanju obaveznog karantina za određeni broj zemalja, pa i za Srbiju, na osnovu stope zaraze u svakoj zemlji. Na spisku su i Francuska, Grčka i Španija. Recipročne mere se očekuju iako nisu postignuti dogovori o istim. Ova ograničenja biće ukinuta 6. jula, što će predstavljati ogroman podsticaj turističkoj industriji koju je pandemija osakatila.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *