– Turisti kažnjeni u Veneciji zbog kuvanja kafe na ulici – Travel Magazine

Turisti kažnjeni u Veneciji zbog kuvanja kafe na ulici

Turisti kažnjeni u Veneciji zbog kuvanja kafe na ulici

Dvoje nemačkih turista su izgleda prve žrtve novih zakona u Veneciji, jer su platili kaznu zbog kuvanja kafe na ulici.

Prema pisanju evropskih medija, oni su se ponašali protivno novim pravilima Venecije koja brani konzumaciju hrane i pića na ulici.

Oni su čak, sami sebi spremali kafu u kuvalu na gas nakon što su se stacionirali ispod čuvenog mosta Rialto, ni manje ni više. To je najstariji most na Velikom kanalu i nedavno je u njegovo renoviranje uloženo više miliona evra.

Turisti su se, izgleda, baš raskomotili, pošto su sav svoj prtljag nosili sa sobom, koji su ostavili na pločniku ispod mosta.

Nakon što su ih stanovnici Venecije opomenuli da to nije dozvoljeno i da ne smeju tako da se ponašaju, oni su odbili da se povuku, pa je u pomoć pozvana policija.

Njima je potom naplaćena kazna od 950 evra i odmah su proterani iz grada.

„Venecija se mora poštovati i svi koji je posećuju treba da se ponašaju pristojno. U Veneciji ne možete da radite šta god vam padne na pamet“, navedeno je u zvaničnom saopštenju gradonačelnika Luiđija Brunjara.

Nekoliko dana ranije, jedan Austrijanac je takođe platio kaznu zbog nepristojnog ponašanja za koje je predviđena sankcija. On je u Trstu razapeo platnenu ležaljku između dva drveta i legao da odspava. Kako je blokirao deo pešačkog prolaza ka obali stanovnici koji su se tu zadesili su se pobunili i na kraju pozvali policiju. Turista je morao da plati kaznu od 300 evra.

Venecija se već dugo bori protiv prekomernog turizma. Čak je organizovan i marš za dostojanstvo i protiv turista, kojima je još ranije ograničeno kretanje. Ovaj grad je nedavno od UNESCO-a tražio da hitno bude stavljen na listu ugrožene Svetske baštine.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *