– Turističke prevare u Italiji - novi skandal – Travel Magazine

Turističke prevare u Italiji – novi skandal

Turističke prevare u Italiji – novi skandal

Najveće italijanske turističke destinacije, kakve su Venecija i Rim, poznate su po turističkim prevarama i obmanama, ali i previsokim cenama hrane i pića u blizini glavnih atrakcija. Nedavno se restoran u Rimu našao na meti kritika nakon što je objavljeno da je turistima naplatio 81,40 evra za dva hamburgera i tri kafe.

Britanska turistkinja postavila je na društvene mreže fotografiju računa iz kafea Vaticano u blizini Vatikana, na kome se vidi da joj je ovaj kafe naplatio 81,40 evra, i to 50 evra za dva hamburgera, 16 evra za dva kapućina, 8 evra za amerikano i 7,4 evra za uslugu. Ona je ispod fotogorafije napisala upozorenje: „Posetioci Rima, oprez: Caffe Vaticano već godinama pljačka turiste. Ne znam kako im to polazi za rukom (nemaju meni, a samim tim ni cene u meniju). Preskočite ga i nađite neko drugo mesto blizu Vatikana u kome ćete jesti. Ima ih mnogo!“

Restoran na TripAdvisoru ima samo 1,5 zvezdica (od 5), a mnogi se u ocenama žale na hranu osrednjeg kvaliteta i prenaduvane cene – dvostruko, ili čak trostruko veće nego drugde u Rimu. TripAdvisor je morao da privremeno onemogući komentarisanje ovog kafea od kada je post sa računom od 81,40 evra postao viralan, budući da su i korisnici koji nikada nisu kročili u restoran ostavljali negativne kritike, što je protivno politici sajta.

Ovo nije prvi put da su italijanski restorani optuženi za „dranje“ turista. U Veneciji je 2017. godine tratorija Casanova optužena da je trojici turista „uvalila“ 3,5kg ribe i 20 ostriga uz poručene obroke, i to im naplatila 526 evra, a godinu dana kasnije je grupa stranih studenata zvala policiju nakon što im je restoran Osteria de Luca u istom gradu naplatio oko 1.100 evra za tri bifteka, prženu ribu i mineralnu vodu.

Ukoliko planirate skoro putovanje u Italiju, pročitajte naše savete o tome kako da izbegnete turističke zamke u ovoj zemlji, a mogu vam koristiti i naš vodič za muzeje u Rimu, kao i za besplatne atrakcije u Rimu.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

5 Komentara

 1. Poznat mi je ovaj restoran jako dobro jer su nam naplatili sladoled 24evra. Drugarica je uzela četiri kugle i ja isto. Znači četiri kugle sladoleda koštaju 12evra. A inače i u drugim restoranima u Rimu nisu puno bolji.

  Pošaljite odgovor
  • Ja sam u Porecu placao kuglu sladoleda 3 evra tako da to i nije neko dranje

   Pošaljite odgovor
 2. Godinama odlazimo u Rim, uvek u aprilu ili maju. Nikad nismo imali negativno iskustvo…nikad nismo platili račun u restoranu više od 150 EUR. I to je bilo ako smo jeli rakove i pili vino od 40-ak evra za flašu. Često se dešavalo da nas restoran časti nečim, poslasticom, ili kafom. A naša prijateljica je 2 kolača i 2 kafe na trgu Sv.Marka u Veneciji platila 60 EUR … uz muziku živog orkestra.

  Pošaljite odgovor
 3. Ovo nije ništa novo i relativno je često u Rimu, pogotovo u centru, u blizini najvećih atrakcija. Većina restorana i kafića je poštena, no ako nema menija sa cenama, bežite. Važi i za druge destinacije. Na primer, ako u određenim kafićima u Rodosu (gradu) naručite pivo i ne budete precizni koje i koliko, dobićete punu veliku staklenu čizmu piva i to će vas koštati 25€.

  Pošaljite odgovor
 4. Ne znam sta knjiga o izbjegavanju turistickih zamki u Italiji kaze, pa cu mozda ponoviti sto tamo pise: Spavajte u manjim mjestima, dobro doruckujte, vozite se u gradove i jedite sendvic koji ste ponijeli, vratite se predvece u mirno selo gdje ste odsjeli i jedite bogato u lokalnom restoranu! To je sto se tice velikih i popularnih gradova. U malim nemate problema, cak cete dobiti hranu besplatno uz pivo, u mnogim od njih.

  Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X