Turistički autobusi više nisu dobrodošli u Parizu

Turistički autobusi više nisu dobrodošli u Parizu

Zamenik gradonačelnika Pariza upravo je otkrio da grad radi na merama koje će sprečiti da „turistički autobusi izazivaju potpunu anarhiju u njemu“.

On je obelodanio da gradske vlasti uskoro treba da usvoje nova pravila koja je ograničiti autobuski saobraćaj i uvesti oblasti za parking van grada: „Autobusi više nisu dobrodošli u samom gradskom centru“.

Ovo je samo deo šire inicijative da se smanje negativne posledice prekomernog turizma u francuskoj prestonici. Iako situacija još uvek nije eskalirala kao u Veneciji ili Barseloni, zamenik gradonačelnika veruje da su Parižani znatno osetljiviji na probleme izazvane prekomernim brojem posetilaca.

On naglašava da je prestonica otvorena za masovni turizam i da je veliki napor već uložen u povećanje broja dostupnih javnih toaleta, ali kada je prevoz u pitanju, „turisti će morati da rade ono što rade i svi ostali – da koriste gradski prevoz ili ekološki prihvatljive zamene, kao što su bicikli“.

Nove mere će značajno otežati pristup atrakcijama za starije posetioce, a otežaće i rad turističkim vodičima, ali zamenik gradonačelnika kaže da se „svi moraju prilagoditi potrebama grada“.

Saznajte o kojim još merama za smanjenje uticaja masovnog turizma razmišlja Pariz i koje još destinacije su ugrožene ovim fenomenom. Obavezno pročitajte i naš vodič za prvu posetu Parizu.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X