– Turizam na Kubi nastavlja sa ubrzanim razvojem – Travel Magazine

Turizam na Kubi nastavlja sa ubrzanim razvojem

Turizam na Kubi nastavlja sa ubrzanim razvojem

Zbog sve većeg interesovanja turista iz celog sveta, Kuba će u narednom periodu izgraditi dodatne 674 smeštajne jedinice, izgraditi nove hotele na lokalitetima od kulturnog značaja i unaprediti svoju ponudu takozvanog „kružnog turizma“.

Zahvaljujući velikim investicijama u turistički sektor, tokom ove godine biće završena izgradnja 31 novog hotela, kao i renoviranje i proširenje postojećih hotelskih kapaciteta i restorana.

Među stranim kompanijama koje posluju na ostrvu su španski Meliá Hotels International sa osam hotela u gradovima Cienfuegos, Trinidad i Camagüey, čiji ukupni smeštajni kapacitet je 930 hotelskih soba, ali i Iberostar Hotels & Resorts, koji ima nekoliko hotela na lokacijama od kulturnog značaja. Među njima su tri luksuzna hotela u priobalnoj oblasti Gibara i u Holguín-u, koji je 2017. predstavljen kao nova hit turistička destinacija.

Kružni model u turizmu je stimulisanje turiste da umesto jedne, poseti i upozna više različitih, obično kuturno-istorijskih destinacija, lociranih u istom regionu. Ovaj vid turizma posebno je atraktivan turistima iz Evrope (Nemačka, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo), koje Kuba naročito želi da privuče.

Sledeći korak u razvoju turizma je povećanje direktnih međunarodnih letova, ali i unapređenje domaćeg saobraćaja.

Predviđeno je da će ove godine Kubu posetiti pet miliona stranih turista, što predstavlja povećanje od pola miliona u odnosu na 2016. Najveći broj turista dolazi iz Kanade, evropskih zemalja, Meksika, Argentine, Kine i Brazila. I broj američkih posetilaca se u 2017. utrostručio u odnosu na prethodnu godinu, iako državljani SAD-a zvanično ne mogu da posećuju Kubu kao turisti.

Turizam je na Kubi druga po važnosti grana privrede sa udelom od 10% u bruto domaćem dohotku i pola miliona radnih mesta.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

2 Komentara

 1. Dobro dan
  Mozete li nam poslat ponude za letovanje u Meksiko Kuba i Bahamas
  22.06.2018 – 30.06.2018
  20.08.2018-30.08.2018
  Ponuda da bude za dvoje
  Hvala vam unapred

  Pošaljite odgovor
  • Poštovani,
   Mi smo Travel Magazine, časopis o putovanjima, a ne turistička agencija.

   Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *