Turizam u Italiji vratiće se šezdeset godina unazad – Travel Magazine

Turizam u Italiji vratiće se šezdeset godina unazad

Turizam u Italiji vratiće se šezdeset godina unazad

Stručnjaci predviđaju da će zbog epidemije virusa Covid-19 turizam i Italiji biti značajno unazađen. Projekcije su veoma loše i najavljuju povratak turističke industrije na nivo na kome je bila šezdesetih godina prošlog veka.

„Čak i ako dođe do brzog rešenja zdravstvene krize u Italiji, efekat pandemije na međunarodno tržište i uzdrmano poverenje putnika doprineće tome da godinu završimo sa 260 miliona poseta manje (60%) u odnosu na prethodnu godinu“, navodi se na sajtu Saveza italijanskih turoperatora, Assoturismo-a.

Ovo udruženje računa da će stvari u zemlji polako početi da se vraćaju u normalu u maju. Ali, nažalost, ne i za turizam. Prema njihovoj proceni, granice i međunarodne veze ostaće blokirane dok pandemija ne mine bar na glanim turističkim tržištima.

Assoturismo procenjuje da turizam u Italiji, direktno i indirektno, čini 13% BDP-a i više od tri miliona poslova.

Posebno su pogođene primorske destinacije. Nacionalni koordinator asocijacije G20 Beaches i gradonačelnik San Mikelea, Paskvalino Kodonjoto, zatražio je od vlade hitnu pomoć. Cilj je da se obezbedi pomoć za 30.000 kompanija u turističkom sektoru. On je podsetio na četiri najvažnija stuba od presudne važnosti za održanje primorskih rizor: sezonske radnike, turističke kompanije, primorske opštine i promotivne kampanje.

Većina kompanija se nada da će se posetioci uskoro vratiti. Ali budući da će granice okolnih zemalja možda još dugo biti zatvorene, turistička organizacija planira promocije prilagođene domaćem tržištu.

WTTC upozorava da broj ugroženih radnih mesta u turizmu svakodnevno raste. I Airbnb beleži strmoglav pad potražnje širom sveta, a počitajte i šta kažu stručnjaci – kako će izgledati putovanja nakon pandemije virusa Covid-19.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
153Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *