Vesti – Turizam u sve toplijem svetu: tehnologije, prilagođavanje i proširenje ponude – Travel Magazine

Turizam u sve toplijem svetu: tehnologije, prilagođavanje i proširenje ponude

Turizam u sve toplijem svetu: tehnologije, prilagođavanje i proširenje ponude

Najavljujemo ovogodišnje izdanje konferencije koja spaja dva najvažnija hrvatska ekonomska sektora, tehnologiju i turizam. 3T – Tourism, Travel and Tech održava se 20. marta u Zagrebu i online.

Pred turističkim sektorom su brojni izazovi. Oni uključuju promene navika i potreba modernog turiste, želje za bogatijom turističkom ponudom, ali i onom koja je održiva, ekološki prihvatljiva i prilagođena današnjim gostima. Uz privlačenje novih gostiju i zadržavanje postojećih, sektor se turizma mora baviti i pronalaženjem nove radne snage, obogaćivanjem svoje ponude te, neizbežno, digitalnom transformacijom, a tu su i klimatske promene, koje menjaju navike turista i njihov broj u određenim regijama.

Februarski kviz
PROČITAJTE I…

Odigrajte naš februarski kviz i osvojite Laguna knjige!

Izazovi i rešenja

Turistički sektor, kako u svetu, tako i u Hrvatskoj, na ove izazove može odgovoriti pametnim planiranjem, korišćenjem modernih tehnologija, razvojem nove ponude i uopšteno transformacijom. „Sunce i more“ kao glavna turistička ponuda odavno već nisu dovoljni, već se gosti okreću destinacijama u kojima im se nude nova nezaboravna iskustva.

Ova problematika osnovna je ideja iza ovogodišnjeg, sedmog izdanja Bugove konferencije 3T -Tourism, Travel and Tech. Na tom događaju već tradicionalno tematski spajamo dva najsnažnija ekonomska sektora, tehnologiju i turizam.

Kako nam tehnologija može pomoći u zadržavanju i povećavanju turističkih uspeha, privlačenju novih gostiju, popunjavanju radnih mesta i obogaćivanju ponude? Kako prilagoditi turizam sve toplijem podneblju i promeni klimatskih uslova? To su samo neka od pitanja o kojima će biti govora 20. marta u prostorima Cinestar Cinemas u zagrebačkom Z Centru.

Prvi govornici i deo programa konferencije već su objavljeni. Irina Tomić, Predsednica Uprave Jadran Crikvenica hotela, u svom će keynote-u govoriti o ulozi ICT-a u hospitality-u. Najpoznatiji „hrvatski Britanac“ Paul Bradbury imaće izlaganje o razvoju „bumerskog“ brenda u doba veštačke inteligencije, dok će Fran Kauzlarić, suosnivač Turnea, pričati o ekonomiji iskustva i veštačkoj inteligenciji u novoj eri turizma.

Turizam govornici

Uskoro će biti objavljen i ostatak programa konferencije, a ulaznice su već u prodaji. Cena ulaznice za fizičko učešće je 90 eur, što uključuje i ručak. Cena za online učešće je 40 eur. Kupci bilo kog oblika ulaznice dobijaju i pristup snimcima predavanja.

Za više informacija posjetite službenu stranicu konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech.

Turizam konferencija

Vandalizam u Italiji
PROČITAJTE I…

Italija uvodi drakonske kazne za vandalizam

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
1Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. NIkad više pričanja i pisanja o globalnom zagrevanju i potrebi da se čuva okolina, da se što manje ispušta CO2 u atmosferi, da se reciklira, da se štedi, da se stavljaju solari itd, itd. Sa druge strane nikad veća potrošnja, Naftne kompanije masno zaradjuju, Nemačka je vratila termoelektrane, ljudi sve više lete avionom, sve se više koriste i privatni avioni, u Royal Charter Servicu koji ih iznajmljuje nikad više rezervacija nisu imali, svi kupuju velike SUVove, autobusom ide samo onaj ko mora. Primera koliko hoćeš. Zeleni turizam? Teško!

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *