– Turkish Airlines biznis klub u Istanbulu - nezaobilazna tačka na vašem putovanju – Travel Magazine

Turkish Airlines biznis klub u Istanbulu – nezaobilazna tačka na vašem putovanju

Turkish Airlines biznis klub u Istanbulu – nezaobilazna tačka na vašem putovanju

Sa svojom mrežom koja se rasprostire u 116 zemalja širom sveta, Turkish Airlines zadovoljava očekivanja svojih putnika na razne načine. Značajan dodatak komforu putnika predstavlja biznis klub na aerodromu Ataturk u Istanbulu, raskrsnici svetskih puteva i centru poslovanja najbolje evropske avio-kompanije.

Turkish Airlines Lounge Istanbul smešten je na 5.900 mu delu za odlaske istanbulskog aerodroma Ataturk. Prostire se na dva sprata, povezana spiralnim stepenicama u celinu sa velikom sferom u sredini, koja predstavlja globalnu povezanost koju Turkish Airlines obezbeđuje svojim putnicima.
Salon prima preko 1.000 gostiju, kojima su na raspolaganju: igraonica za decu, sto za bilijar, biblioteka, bioskop, telekonferencijski odeljak, tuševi, stolovi za masažu, konzole sa video igricama, soba za molitvu. Zadovoljena je doslovno svaka potreba putnika – bilo da je to opuštanje u miru ili pak uživanje u aktivnosti koje će učiniti da vreme između dva leta brže protekne.

21aug14_ta_spring-shoot_clean-high-res-imgs_salad-bar_dpsSalonom rukovodi ketering partner Turkish Airlines-a, Turkish Do&Co, kompanija nagrađivana iz godine u godinu, za ketering usluge koje pruža putnicima Turkish Airlines-a. Poslednja u nizu ovakvih nagrada Turkish Airlines-u je dodeljena ove godine od strane Skytrax-a u kategoriji „Najbolji meni u salonu biznis klase“, upravo za izvanredno posluženje u salonu Istanbul na aerodromu Ataturk. Gostima je na raspolaganju nekoliko menija koji se stalno menjaju, uvek sa akcentom na raznovrsnosti i detaljima. Vrsta posluženja je servirana u zavisnosti od doba dana, a većina jela se priprema na licu mesta da bi se obezbedila svežina i punoća ukusa. Ponuda predstavlja kombinaciju klasične turske kuhinje i raznih svetskih kuhinja, kakva se retko može videti u drugim aerodromskim salonima. Postoji poseban deo salona gde kuvari pred vama pripremaju razne delicije iz svih krajeva Turske, ali takođe i deo u kome se služe kolači pravljeni prema receptima čuvene bečke poslastičarnice Demel.

21aug14_ta_spring-shoot_clean-high-res-imgs_piano_dpsKlub koji je dizajniran u kombinaciji modernog i tradicionalnog stila, pruža idealan prostor u kome do izražaja dolazi tradicionalno tursko gostoprimstvo u kombinaciji sa modernom tehnologijom – između ostalog, gostima je u svim delovima salona na raspolaganju besplatan bežični internet.

Spiralne stepenice koje povezuju dva dela kluba i sferna konstrukcija oko njih predstavljaju odličnu povezanost sa celim svetom koju Turkish Airlines pruža svojim putnicima širom svoje globalne mreže destinacija. Ispod njih smešten je čajni vrt, koji podseća na jedan od mnogobrojnih istanbulskih parkova, u kojima domaći i turisti svakodnevno uživaju u čaši turskog čaja i čuvenom đevreku.

Za one koji žele da vreme provedu malo aktivnije, postoji minijaturni model Istanbula „kroz“ koji gosti mogu „voziti“ auto-trke, a na raspolaganju su i video igrice. U skladu sa strategijom Turkish Airlines-a da podržava golf takmičenja kroz sponzorstva, kao što je Turkish Airlines Open, u salonu Istanbul nalazi se i golf simulator, gde gosti mogu isprobati svoje golferske veštine dok čekaju let.

21aug14_ta_spring-shoot_clean-high-res-imgs_massage_dpsU skladu sa raspoloženjem i potrebama gosta, salon je mesto za relaksaciju u tišini, gde se možete istuširati i osvežiti, mesto na kome možete prezalogajiti ili uživati u bogatom obroku, mesto na kome se vaša deca mogu igrati ili zabaviti uz mnogobrojne uzbudljive elektronske zanimacije. Sve ove aktivnosti dostupne su u raznim delovima jedinstvenog prostora čija arhitektura odiše osmanskim i seldžučkim korenima. Bogata ponuda aktivnosti i usluga čini da vreme pre leta ili između letova postaje posebno iskustvo, koje možete doživeti zahvaljujući Turkish Airlines-u.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *