– U Kini ponovo bacaju novčiće na avione – Travel Magazine

U Kini ponovo bacaju novčiće na avione

U Kini ponovo bacaju novčiće na avione

Veoma neobično kinesko sujeverje ponovo prizemljilo jedan avion.

Kineskinja koja je putovala sa aerodroma Naning na jugu Kine ka Bangkoku privedena je nakon što je bacila novčiće prema motoru aviona prilikom ukrcavanja.

Ona je to uradila iz sujeverja i objasnila je da leti prvi put i da je, prema starim kineskim običajima, bacila novčiće za sreću. Nije imala nameru da ošteti avion.

Međutim, prema strogim bezbednosnim pravilima u avio saobraćaju, avion je morao da bude povučen iz saobraćaja kako bi se utvrdilo da novčići nisu uleteli u motor aviona gde bi mogli da izazovu opasno oštećenje i kvar. Let avionkompanije China Southern za Bangkok je zbog toga kasnio sat vremena. Putnica se zbog ovog incidenta suočava sa veoma strogom kaznom.

Ovo je već peti put ove godine da putnici u Kini zbog sujeverja bacaju novčiće prema avionu prilikom ukrcavanja. Aviokompanija je zbog toga apelovala na sve i zamolila da se zaboravi na sujeverje i da se veruje u bezbednosne procedure.

U jednom od pomenutih pet slučajeva ove godine, jedna putnica je osuđena na deset dana zatvora, dok je muškarac koji je novčiće bacio u motor aviona Shenzhen Airlines-a prošlog meseca dobio da plati kaznu od 50.000 juana što je oko 6.600 evra.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X