– Unajmite profesionalnog fotografa za putovanja – Travel Magazine

Unajmite profesionalnog fotografa za putovanja

Unajmite profesionalnog fotografa za putovanja

Akteri prelepih Instagram priča sa putovanja su mladi, atraktivni, nasmejani ljudi, zbog čijih bezbrižnih osmeha poželimo da i mi idemo na sva ta divna mesta.

Ali za ovu magiju su zaslužni vešti i strpljivi fotografi – saputnici (prijatelj, sestra, dečko, devojka, itd.), spremni da žrtvuju svoje vreme i živce radi vaše Instagram slave. Na duge staze ove aktivnosti mogu biti naporne i uništavaju iskustvo na destinaciji. Zato se putunicima savetuje da manje vremena posvete fotografisanju atrakcija, a više uživanju u njima. Ipak, ako za vas to nije opcija, postoji još jedno rešenje – možete unajmiti prefesionalnog fotografa da vas prati na destinaciji i beleži sve važne trenutke vaše posete. Ovo može biti zanimljivo i solo putnicima kojima je dosadilo korišćenje selfie štapova.

Jedan od najfotografisanijih gradova na Instagramu, Rim, ima turoperatora Roma Experience, specijalizovonog sa obilaske sa profesionalnim fotografom. Experience Rome in One Day je tura koja traje tri sata i tokom koje vas sve vreme diskretno prati fotograf, beležeći zanimljive i lepe trenutke. Nažalost, ovo iskustvo nije jeftino. Tri sata fotografisanja staju 350 evra, nakon kojih dobijate 25 najboljih fotografija.

Roma Experience je samo jedna od više kompanija na svetskom tržištu koja ovu uslugu nudi svojim klijentima. Brojni sajtovi na internetu vam omogućavaju da unapred bukirate lokalnog fotografa na destinaciji na koju putujete. Postoje razne opcije i dužine trajanja ovakvih obilazaka, ali generalno, za tri sata fotografisanja treba izdvojiti od 250 do 450 evra. Među sajtovima koji pružaju ovakve usluge su Flytographer i Shoot My Travel, koji i lokalnim fotografima daju mogućnost da se povežu sa stranim turistima i zarade dodatni novac.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X