Vesti – UNIQA osiguranje UNICEF-u doniralo milion dinara – Travel Magazine

UNIQA osiguranje UNICEF-u doniralo milion dinara

UNIQA osiguranje UNICEF-u doniralo milion dinara

UNIQA osiguranje, partner Vaterpolo saveza Srbije i zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije, uručilo je UNICEF-u u Srbiji donaciju u iznosu od milion dinara pre početka utakmice Svetske lige između reprezentacija Srbije i Hrvatske.

Donacija je namenjena za podršku programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja pod nazivom „Godine uzleta”, u okviru kog će UNICEF opremiti 10 predškolskih ustanova nameštajem i didaktičkim materijalom.

Do sada, UNIQA je uložila više od 100 miliona dinara u društveno-odgovorno projekte u Srbiji i pomogla više od 20 institucija za zdravstvenu negu, prihvat, brigu i edukaciju dece širom Srbije.

Verujemo da svako dete ima potencijal za velike stvari, a da je obaveza nas odraslih da im obezbedimo uslove u kojima će moći da ih ostvare. Osim ulaganja u sport, fokus i jedan od glavnih pravaca društveno odgovornog poslovanja UNIQA osiguranja jesu deca – njihovo učenje, srećno i zdravo odrastanje. To posmatramo kao važnu investiciju za budućnost i bolje sutra svih nas. Nadamo se da će naša donacija osnažiti projekat UNICEF-a i da će pomoći u razvoju predškolskog programa obrazovanja i vaspitanja. Smatram da udruženi u jedan cilj, zajedno sa našim vaterpolistima, velikim šampionima i osnaženi dobrim idejama UNICEF-a možemo mnogo toga da podarimo našoj deci,” izjavila je Sonja Marić, koja je ispred UNIQA osiguranja uručila donaciju.

Podršku projektu pružili su i promoteri UNIQA osiguranja, vaterpolo reprezentativci Milan Aleksić, Dušan Mandić, Sava Ranđelović i Andrija Prlainović koji je ovom prilikom izjavio: „Za nas vaterpoliste je izuzetna čast što se ovako značajne humane akcije vezuju za vaterpolo sport. Prošle godine smo zajedno sa UNIQA osiguranjem pomogli Svratište za decu, a ove godine smo na neki način promoteri programa UNICEF Srbija koji je kreiran sa ciljem da deca već u vrtićima steknu znanja, socijalne veštine i navike koje će im mnogo značiti u životu. Sport je veoma važan za razvoj dece, ali i za negovanje pravih vrednosti. Zajedništvo, timski duh, borbenost i posvećenost su vrednost koje delimo sa UNIQA osiguranjem i zato sam uveren da ćemo u sinergiji sa UNICEF Srbija omogućiti najbolje ulaganje u srećnije odrastanje dece“.

Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a zahvalila je UNIQA osiguranju i vaterpolistima za podršku koju pružaju kako bi se obezbedilo srećnije odrastanje dece u našoj zemlji.

UNICEF ima dugu tradiciju saradnje sa poslovnim sektorom kao i sportskim organizacijama, sportskim klubovima i sportistima širom sveta i u Srbiji. Zajedno sa UNIQA osiguranjem zalažemo se za vrednosti koje igra i sport imaju u odrastanju dece, budući da su redovne sportske aktivnosti važne za fizički, psihološki i socijalni razvoj dece. Želim da zahvalim UNIQA osiguranju koje je svojom donacijom programu „Godine uzleta“ pomoći da obezbedimo deci da kroz igru aktivno učestvuju u svom učenju i razvoju.“, rekla je Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a.

Simbolično nazvan „Godine uzleta”, nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, prepoznaju značaj predškolskog doba u razvijanju sposobnosti za celoživotno učenje. Cilj programa je da unapredi kvalitet predškolskog obrazovanja u Srbiji, pomogne deci da steknu veštine neophodne za moderno doba i omogući pristup obrazovanju za svu decu, a posebno za onu iz osetljivih društvenih grupa.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *