Vesti – Upotreba Travel Pass-a počinje u martu? – Travel Magazine

Upotreba Travel Pass-a počinje u martu?

Upotreba Travel Pass-a počinje u martu?

Predstavnici Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (IATA) otkrili su da bi upotreba njihove “digitalne propusnice”, Travel Pass-a, trebalo da počne od marta. Očekuje se da bi tada Travel Pass trebalo da počnu da koriste velike aviokompanije.

U pitanju je mobilna aplikacija koja putnicima pomaže da čuvaju i upravljaju informacijama vezanim za potvrde o testiranju na COVID-19 ili vakcinaciji. Aplikacija pruža veću sigurnost i efikasnost od štampanih tj. papirnih dokumenata.

Najsigurnija avio-kompanija na svetu
PROČITAJTE I…

Objavljena najnovija rang lista: ovo su najsigurnije avio-kompanije na svetu

Ubrzani radovi na projektu

Iz IATA-e ističu da njihovi timovi na projektu rade u 12-časovnim smenama kako bi omogućili da projekat bude što pre gotov. Na ovaj način će biti rešeni veliki problemi avio industrije povezani sa tekućom pandemijom. Takođe, dodaju i da se nikada do sada nijedan projekat nije razvijao tempom kao što je slučaj sa Travel Pass-om. Brzi razvoj aplikacije može se delom pripisati i postojećoj tehnologiji, uključujući i aplikaciju za beskontaktnu identifikaciju. Ovu aplikaciju je IATA razvijala pre pandemije u partnerstvu sa kompanijom Evernym koja se bavi rešenjima digitalne identifikacije.

Upotreba aplikacije kao pomoć zaposlenima na aerodromima

Sa razvojem Travel Pass-a, IATA, takođe, pokušava da reši potencijalni problem vezan za osoblje na aerodromima. Trenutno, aviokompanija koja posluje sa oko 10% kapaciteta, koristi 100% svog osoblja za verifikaciju potvrda o testiranju na COVID-19. Ukoliko bi radila u punom kapacitetu, zastoji i kašnjenja bi bila ogromna. Ovakva situacija u praksi nikako ne bi bila održiva. Dakle, korišćenje digitalne aplikacije može da skine teret sa aerodroma i zaposlenog osoblja jer će putnici dolaziti sa proverenom i spremnom dokumentacijom.

IATA kljucni elementi Travel Pass-a
PROČITAJTE I…

IATA otkrila ključne elemente Travel Pass-a

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
18Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *