– Upoznajte Balkan – Travel Magazine

Upoznajte Balkan

Upoznajte Balkan

Banjalučki putopisac Zoran Matić predstavio je publici nove knjige. Nakon uspešnog vodiča „Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu“ koji prikazuje 150 turističkih lokacija i zanimljivih mesta iz čitave zemlje i koji je prodat u više od 5.000 primeraka, svetlost dana su ugledale još dve knjige pod nazivom „Putovanje kroz Balkan 1“ i „Putovanje kroz Balkan 2„. Sada ovaj komad sveta prvi put u svojoj istoriji ima zajedničku trilogiju koja objedinjuje sve turističke lepote i priče koje nas čine tako posebnim.

Aprilski kviz knjiga
PROČITAJTE I…

Odigrajte naš aprilski kviz i osvojite Laguna knjige!

Knjige imaju ulogu olakšasti putovanja ovim prostorom, predložiti mesta i avanture koje je Zoran doživeo tokom tri godine intezivnog rada i sakupljanja materijala.

Foto: Zoran Matić

Putovanje kroz Balkan – u dve knjige

Putovanje kroz Balkan 1“ prikazuje priče o Sloveniji, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji i Albaniji. „Putovanje kroz Balkan 2“ putnike uvodi u lepotu Crne Gore i Srbije.

Naravno, još uvek je u ponudi i Zoranov prikaz Bosne i Hercegovine, tako da svi iskreni ljubitelji putovanja imaju priliku da uz ove tri knjige vide komad sveta iza leđa jadranskog mora sa svim lepotama, dušama, pričama, legendama i svim onim čime će svaki posetilac biti nagrađen.

„Putujem preko deset godina. Nikada mi nije dosadilo da se spakujem i sakupljam slike u retrovizoru. Tokom svih tih putovanja smetalo mi je što više ljudi ne dolazi ovdje na ovo naše parče svijeta. Nekako uvijek mi je u ovom dijelu svijeta o kojem sam pisao bilo sjajno. Uvijek sam imao lijepe uspomene, neke divne ljude i neku želju da se vratim.

Iako sam stalno pričao o našim ljepotama, dovodio i vodio strance ovuda, ali imao sam osjećaj da pričam zidu, da malo ko razumije o čemu ja to pričam. Tek nakon te nesretne ere Kovid pandemije imao sam osjećaj da je počelo uvažavanje ove naše ljepote. Tada sam odlučio, te 2020. godine da prikažem svu tu ljepotu i značaj kojom možemo da se ponosimo. Tada sam glasno pričao, prikazivao, ukazivao na ono što treba da se osjeti i doživi.

Trilogija za sve ljubitelje putovanja

I, evo tri godine kasnije, sva ljepota ovog komada zemlje koji nam je tu, stoji u jednoj trilogiji, elegantnoj, jasnoj i namijenjenoj svakome ko voli putovanja. U ove tri knjige ima uspomena i doživljaja za tri života. Jedina je misija i mene i moje knjige da se od sad pa nadalje vrednuju ove ljepote i ova mjesta na nivou na kojem zaslužuju. Ipak sam ja putnik sa namjerom da ljudima predložim neke nezaboravne avanture.“ poručio je autor Zoran Matić.

Foto: Zoran Matić

Knjige se mogu naručiti kontaktirajući Zorana na društvenim mrežama (Fejsbuk: Zoran Matić, Instagram: putnik.namjernik) ili na mejl adresu putovanjekrozbalkan@gmail.com. Cena kompleta od tri knjige je 60 KM (oko 30 eur). Pojedinačno knjige možete naručiti po ceni od 25 KM (oko 13 eur).

Knjiga Svet je isti
PROČITAJTE I…

Nova putopisna knjiga – Svet je isti

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *