Vesti – Uživajte u palati kao maharadža – Travel Magazine

Uživajte u palati kao maharadža

Uživajte u palati kao maharadža

Po prvi put, dom jedne kraljevske porodice našao se u ponudi rezervacionog sistema Airbnb.

Gradska palata stara 300 godina jedna je od najvažnijih zgrada u Indiji. Ona je smeštena u srcu grada Džajpura, glavnog grada indijske države Radžastan. Palatu doskoro nije mogao da koristi niko kome lično porodica maharadže nije uputila poziv. Ta tradicija stara 300 godina sada je prekinuta, a palata je otvorena za goste koji to mogu sebi da priušte.

Maharadža Savai Padmanabh Sing dozvolio je turistima da borave u ovoj palati. Luksuzni apartman Gudliya u palati moći će da rezervišu koristeći rezervacioni sistem Airbnb. Maharadža je odluku da u odaje palate primi turiste doneo kako bi dobijena sredstva usmerio u Fondaciju princeze Dije Kumari. Fondacija pruža pomoć i podršku u osnaživanju žena, a na čelu te fondacije se nalazi njegova majka – princeza Dije Kumari.

Apartman Gudliya

Luksuzni apartman Gudliya je smešten u jednom od privatnih delova kraljevske palate. Do sada su palatu je koristili isključivo članovi kraljevske porodice i njihovi uvaženi gosti. Apartman namenjen turistima uključuje sopstveni dnevni boravak, kuhinju, luksuzno kupatilo i privatni zatvoreni bazen. O turistima koji borave u palati brinuće se privatni batler. Turistički vodič zadužen je za organizaciju stručno vođenog obilaska Džajpura, koji uključuje šoping, obilazak lokalnih muzeja i druge izlete po izboru.

Do sada palatu je koristila isključivo kraljevska porodica i njihovi uvaženi gosti

Foto: Hitesh Sharma from Pixabay

U autentičnoj radžastanskoj gastronomskoj ponudi turisti mogu da uživaju na terasi ovog luksuznog apartmana. Iz palate se pruža veličanstven pogled na okolna brda Aravali i utvrđenja koji okružuju palatu. Društvo u ispijanju popodnevnog čaja praviće vam paunovi koji žive u bujnim vrtovima palate.

Osnivač grada Džajpura, maharadža Savai Jai Singh II sagradio je Gradsku palatu 1727. godine. Ova palata predstavlja najbolji primer arhitekture klana Radžputa iz 18. veka, sa arhitektonskim uticajima kasnijih perioda. Unutrašnjost ovog luksuznog apartmana čine ukrašene odaje, velike i prozračne dvorane koje su namenjene za prijeme, dok sa visokih plafona vise kristalni lusteri.

Ceo apartman je oplemenjen mnogobrojnim pozlaćenim ukrasima. U neposrednoj blizini prostranog kompleksa kraljevske rezidencije nalazi se veliki međunarodno priznati muzej. Ugledne ličnosti iz celog sveta već 300 godina su bili gosti ove palate, između ostalih i princ Čarls. Domaćin ove palate je svetski poznati polo igrač maharadža Padmanabh Sing. Ovaj mladi plemić nasledio je palatu od svog dede 2011. godine.

. Maharadža Savai Padmanabh Sing dozvolio je turistima da borave u ovoj palati. Luksuzni apartman Gudliia u palati moći će da rezervišu koristeći rezervacioni sistem Airbnb.com.

Džajpur, Foto: Makalu from Pixabay

Humani motiv

„Oduševljen sam što smo moja porodica i ja u partnerstvu sa platformom Airbnb oživeli sjaj Radžastana za putnike iz celog sveta. Na sopstvenim putovanjima koje sam organizovao preko ovog rezervacionog sistema bio sam dobrodošao u svim gradovima i kulturama koje sam posetio. Srećan sam što ću iskustvo tradicionalnog indijskog gostoprimstva podeliti sa gostima palate.“ rekao je maharadža Padmanabh Sing.

Cena boravka u Gudlia Suite je astronomski visoka i iznosi 7.200 eura za noć. U pojedinim terminima apartman će biti dostupan za rezervaciju po posebnoj promotivnoj ceni od 920 eura za noć. Airbnb će uplatiti iznos svoje provizije za svaku obavljenu rezervaciju kao sopstveni doprinos Fondaciji princeze Dije Kumari.

Inače, o Radžastanu možete pročitati više u aktuelnom broju 176 Travel Magazine-a. A ako vam ideja odsedanja u luksuznom smeštaju zvuči privlačno, Airbnb od 2019. ima i Airbnb Luxe ponudu. Saznajte više o još jednoj neobičnoj atrakciji Indije – tradicionalnim venčanjima.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
10Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X