Vesti – Vila Pabla Eskobara postaje ultraluksuzni rizort – Travel Magazine

Vila Pabla Eskobara postaje ultraluksuzni rizort

Vila Pabla Eskobara postaje ultraluksuzni rizort

Pablo Eskobar je jednom navodno izjavio: „Svako ima svoju cenu. Važno je samo saznati kolika je ona.“

Za kompaniju koja se bavi nekretninama, Thor Equities, cena je iznosila 17,5 miliona dolara. Toliko su bili spremni da plate za imanje čuvenog narko-bosa na prelepoj meksičkoj plaži u Tulumu. Ovaj grad važi za jednu od najpoznatijih turističkih destinacija na poluostrvu Jukatan. Novi vlasnik ima veoma ambiciozne planove u vezi sa ovom nekretninom.

Vila se nalazi na samoj plaži. Thor Equities grupa nije kupila ceo kompleks, već jedan njegov deo, poznat kao Casa Magna, i planira da u njega uloži 100 miliona dolara. Objekat će biti pretvoren u ultraluksuzni hotel sa 40 soba, spa centrom i kompleksom prodavnica poznatih brendova.

Casa Magna je u prošlosti već bila mali hotel, ali trenutno nije u upotrebi. I Casa Malca, objekat na istoj plaži, pripadao je Eskobaru, koji je umro davne 1993. godine. I ovo je nakratko bio hotel, a danas je privatna galerija sa zbirkom radova savremenih umetnika.

Neće se baš svi složiti da je veza sa brutalnim gangsterom dobra za popularnost, ali upravo je Eskobarovo imanje doprinelo interesovanju brojnih Instagram zvezda za Tulum i njegovu promociju na društvenim mrežama. Ova oblast je sada omiljena alternativa preterano komercijalizovanom Kankunu.

Thor Equities već poseduje više uspešnih luksuznih hotela u Meksiku, uključujući Montage Los Cabos, Thompson Playa del Carmen i Ritz-Carlton, Mexico City, koji se otvara sledeće godine.

Još jedan – bezobrazno luksuzan hotel otvoren je prošle godine u Dubaiju – Jumeira Village Dubai. U Francuskoj se željno iščekuje otvaranje dekadentnog hotela Airelles Château de Versailles Le Grand Contrôle u Versaju, zakazano za proleće. A hotel na najneobičnijem mestu, u svemiru, otvara se 2025.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
26Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X