Vesti – Vraća se besplatan dan za posetu muzejima u Italiji – Travel Magazine

Vraća se besplatan dan za posetu muzejima u Italiji

Vraća se besplatan dan za posetu muzejima u Italiji

Sve ljubitelje muzeja koji od ove jeseni putuju u Italiju obradovaće dobra vest.

Oni će ponovo moći da koriste prvu nedelju u mesecu za besplatnu posetu muzejima. Projekat “Nedelja u muzeju” predstavljen je prvi put 2014. godine. Od tada je više od 15 miliona ljudi iskoristilo besplatan ulaz u državne muzeje, palate i arheološka nalazišta.

Među lokalitetima koji su obuhvaćeni programom besplatnih poseta nedeljom nalaze se pravi turistički dragulji. Kraljevski dvorac u Kazerti jedna je od najlepših kraljevskih rezidencija u Evropi. Na spisku su i neka od najpopularnijih i najposećenijih mesta u Italiji poput Koloseuma u Rimu, čuvenog muzeja Galerija Akademije u Firenci, Pompeje kod Napulja, dvorca Miramare u Trstu i nekadašnje kraljevske rezidencije, dvorca Venarija u Torinu, jednog od najvećih dvoraca na svetu. Jedina mesta koja nećete moći besplatno da posetite su privatni muzeji, kao i oni kojima upravlja lokalna vlast umesto države.

Novi ministar za kulturu Italije je nakon godinu dana suspenzije ponovo aktivirao ovu pogodnost. Od nedelje, 01. decembra, posetioci će ponovo početi da uživaju u besplatnoj poseti muzejima, a kompletan spisak institucija koje su se pridružile projektu može se naći na zvaničnoj internet stranici Ministarstva kulture Italije.

Pročitajte šta sve treba da znate pre putovanja u Italiju, koja su to odlična mesta za odmor na krajnjem severu Italije, ali i u koje manje popularne italijanske gradove vredi otići.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
188Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *