Vesti – Wizz Air od 1. maja obnavlja svoje letove u Evropi – Travel Magazine

Wizz Air od 1. maja obnavlja svoje letove u Evropi

Wizz Air od 1. maja obnavlja svoje letove u Evropi

Da se svet polako vraća u normalu, dokaz je odluka avio-kompanije Wizz Air da obnovi neke od svojih letova ka evropskim destinacijama.

Generalni direktor mađarske low-cost kompanije Stiven Džouns (Stephen Jones) otkrio je u petak austrijskim novinarima da Wizz Air planira da obnovi svoje letove iz Beča, počev od 1. maja, piše Reuters.

Takođe, letovi sa lutonskog aerodroma biće obnovljeni ka nekoliko evropskih gradova, uključujući i našu prestonicu.

Na početku biće nekoliko letova nedeljno, a očekivanja su da karte budu jeftinije usled male potražnje.

Letovi od 1. maja iz Londona za Španiju, Portugal, Mađarsku

Wizz Air je postala prva avio-kompanija koja je obnovila letove iz Londona ka Evropi, a prvi avioni bi trebalo da polete već u petak, 1. maja, prenosi britanski Dejli Mejl.

Avioni će iz londonskog Lutona leteti za Tenerife, Bratislavu, Budimpeštu, Beograd i druge velike gradove. Ipak, očekivano je da neke od destinacija odbiju da izdaju dozvolu za sletanje, usled aktuelnih zabrana vazdušnog saobraćaja.

Španija, Srbija i Slovačka još uvek imaju zabranu ulaska svih stranih državljanina, prema podacima Ministarstva spoljnih poslova, i prihvataće samo svoje državljane ili one koji putuju iz bitnih razloga.

Wizz Air od 1. maja leti iz Londona do Beograda, Budimpeste i drugih velikih gradova

Foto: Markus Winkler from Unsplash

Beogradski aerodrom je od 19. marta zatvoren, kada su obustavljeni svi međunarodni letovi, ali postoje već sada najave da bi uskoro mogao da se otvori za letove, uz poštovanje svih mera.

Wizz Air je prvobitno stavio prvi slobodan let iz Londona za Beograd, za 1. maj, da bi očito usled zabrane letenja koja i dalje postoji nad našim vazdušnim prostorom, taj datum pomerio za 13. maj.

Rumunija s druge strane ima zahtev da svi putnici iz Velike Britanije prođu 14-dnevni karantin. Mađarska i Portugal nemaju zabranu, ali zato primoraju sve putnike da prođu medicinske preglede. Svako ko dođe u Mađarsku, a pokaže simptome virusa, mora u dvonedeljni karantin.

Posebne mere i kontrole na aerodromima

Usled pandemije korona virusa, evropski vazdušni saobraćaj smanjen je za najmanje 90 odsto, prema IATA podacima.

Izvršni direktor Getvika, drugog najprometnijeg aerodroma u Britaniji, pozvao je ministre da donesu propise kojima se zahteva da se putnici testiraju na Covid-19, najmanje 48 sati pre putovanja. Takođe da se osmisli zdravstveni pasoš-karton koji bi putnici imali sa sobom prilikom putovanja.

Kabinsko osoblje moraće da nosi maske i rukavice tokom putovanja, a sanitarne maramice će se deliti putnicima, saopšteno je ispred Wizz Air-a. Avioni će takođe biti dezinfikovani preko noći ako su korišćeni za letove.

Avio-kompanija nije saopštila da li će za putnike biti obavezno nošenje maski, iako se veruje da će većina putnika to praktikovati.

„Kako obnovimo letove, naša glavna briga biće zdravlje, sigurnost i dobrobit naših putnika i osoblja. Zaštitne mere koje budemo sprovodili obezbediće najbolje sanitarne uslove,“ izjavio je Džouns.

Ostale niskotarifne avio-kompanije još uvek nisu najavile kada će obnoviti svoje letove.

Glavni rival Ryanair parkirao je skoro 99 odsto svoje flote, zadržavši tek nekoliko planiranih letova do 30. aprila. S druge strane, EasyJet prima rezervacije za letove tek od 18. maja.

Sve informacije o Wizz Air letovima potražite na zvaničnom sajtu ove avio-kompanije, shodno činjenici da se termini menjaju iz časa u čas zbog korone.

Otkrivamo vam zašto avioni ne mogu da lete iznad nekih lokacija. Saznajte i koja avio-kompanija ima najbolje izglede da se izbori sa virusom.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
3.4K+Shares
Podelite ovaj članak...

13 Komentara

 1. Kad ce da bude let.Hanover…Beograd.Molom da mi odg.Poz..

  Pošaljite odgovor
  • Zanima me kad bi mogao poceti let za Njemacku,aerodromFrankfurt?Hvala

   Pošaljite odgovor
   • Kada ce imati let iz Belgije do srbije odg temi molim vas i interesuje me koliko ce da kosta karta belgija do srbije imam 17 godina dosao sam turist i dali mogu putovati bez uvlascenje odg te mi molim vas hvala

    Pošaljite odgovor
   • Kada ce leteti avioni iz Beograda za Stuttgart

    Pošaljite odgovor
  • Kada ce imati let iz Belgije do srbije odg temi molim vas i interesuje me koliko ce da kosta karta belgija do srbije imam 17 godina dosao sam turist i dali mogu putovati bez uvlascenje odg te mi molim vas hvala

   Pošaljite odgovor
 2. Pozz. Da li ce bit letova za Hrvatsku iz Njemacke?

  Pošaljite odgovor
  • Da li ce u skorije vreme biti let iz Zeneve za Beograd ili Nis

   Pošaljite odgovor
 3. kada ce poceti let iz malme za beograd

  Pošaljite odgovor
 4. Kada ce biti let Malta Beograd i naravno povratni let

  Pošaljite odgovor
 5. Kada ca krenuti prvi letovi prema Bosni i Hercegovini

  Pošaljite odgovor
 6. Kada ce biti letovi iz Nemacke za Krit Grcka.

  Pošaljite odgovor
 7. Kada krece prvi let iz Malage za Sofiju.
  Hvala puno

  Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X