Vesti – WTTC lansirao specijalan žig koji prepoznaje protokole sigurnih putovanja širom sveta – Travel Magazine

WTTC lansirao specijalan žig koji prepoznaje protokole sigurnih putovanja širom sveta

WTTC lansirao specijalan žig koji prepoznaje protokole sigurnih putovanja širom sveta

Svetski savet za putovanja i turizam (WTTC) lansirao je prvi svetski pečat-žig za sigurnost i higijenu na svetu.

Posebno dizajnirani pečat omogućiće putnicima da prepoznaju vlade i kompanije širom sveta koji su usvojili zdravstvene i higijenske globalne, standardizovane protokole – tako da potrošači mogu da dožive ‘Sigurna putovanja‘.

Značajni potez WTTC-a, koji predstavlja globalni privatni sektor putovanja i turizma, takođe je dobio podršku uticajne Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO).

Preduzeća kao što su hoteli, restorani, avio-kompanije, krstarenje, turistički operateri, restorani, kupovina na otvorenom, prevoz i aerodromi, moći će da koriste pečat nakon što budu primenjeni zdravstveni i higijenski protokoli, koje je izneo WTTC.

Destinacije će takođe pomoći u dodeli pečata

Pokretanje globalnih protokola za jačanje sektora putovanja i turizma prihvatilo je više od 200 generalnih direktora, uključujući neke od najvećih svetskih turističkih grupa.

„Iz prošlih kriza smo naučili da protokoli i doslednost globalnog standarda putniku daju poverenje. Naš novi globalni sigurnosni žig dizajniran je tako da pomogne obnovi poverenja potrošača širom sveta. Uzbuđeni smo što su Saudijska Arabija, koja je predsedavajuća turističkom grupom G20, kao i popularne destinacije kao što su Kankun, Portugal, Barselona i Sevilja, između ostalog, među prvim destinacijama koje podržavaju pečat i implementiraju globalne standardne protokole. Sada će putnici moći da prepoznaju preduzeća i destinacije širom sveta koji su usvojili novi set globalnih protokola koji će podstaći povratak„ Sigurnih putovanja “širom sveta. To će zauzvrat pomoći sektoru putovanja i turizma da se ponovo otvori za posao i krene koordiniranim pristupom“, izjavila je Gloria Guevara, predsednica i izvršni direktor WTTC-a.

Protekle nedelje WTTC je lansirao protokol o sigurnim putovanjima radi obnove poverenja potrošača i podsticanja obnove globalnog sektora putovanja i turizma.

Ovaj protokol pruža destinacijama smernice za pokretanje turizma, a putnicima info o novom pristupu zdravlju, higijeni, dubinskom čišćenju i fizičkoj udaljenosti, u COVID-19 svetu.

Pročitajte koje promene u svetu avio-putovanja možemo da očekujemo, kao i do kada su Sejšeli zabranili krstarenja. Saznajte i da li ćemo ovog leta putovati kroz „turističke koridore„. 

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X