Vesti – WTTC pozvala vlade svih država da omoguće i pokrenu testiranja na aerodromima – Travel Magazine

WTTC pozvala vlade svih država da omoguće i pokrenu testiranja na aerodromima

WTTC pozvala vlade svih država da omoguće i pokrenu testiranja na aerodromima

Međunarodna travel organizacija WTTC od starta pandemije prati dešavanja oko korone. Njihove smernice do sada su pomogle mnogim avio-kompanijama, travel agencijama i hotelima širom sveta da se izbore sa najtežom krizom koja je zadesila svet, a posebno turistički sektor.

Pogledajte kako danas izgledaju putovanja avionom širom Evrope, kao i kolika je mogućnost da se zarazite koronom tokom leta.

Testiranja na aerodromima – ključ sigurnih putovanja?

U najnovijem otvorenom pismu, Gloria Gevara, predsednica WTTC-a poziva vlade da započnu program ulaganja kako bi se osigurala primena sveobuhvatnih testiranja na aerodromima, što bi pomoglo u sprečavanju širenja Covid-19 ali i vraćanju poverenja u sigurnost putovanja.

„Neophodno je da svi aerodromi, koji se bave međunarodnim putovanjima, primenjuju testiranja na Covid-19 za ulazne i za izlazne putnike. Ovo će pružiti sigurnost svim putnicima, održati avio-saobraćaj i ukinuti bespotrebne karantine koji masovno utiču na oporavak sektora putovanja i turizma.“

Najava da bi cela Španija mogla da zatvori svoja vrata za državljane Velike Britanije, rizikuje da nanese nepopravljivu štetu sektoru putovanja i turizma. Gloria smatra da bi donošenje takve odluke bilo nelogično. Jer, iako Španija kao celina a posebno Katalonija imaju višu stopu slučajeva koronavirusa od Velike Britanije, stopa u Andaluziji, Balearskim i Kanarskim ostrvima je zapravo niža od Velike Britanije.

U sklopu ovog programa testiranje bi moralo da uključi proveru temperature i bris test za sve putnike koji dolaze i odlaze. Rezultati bi morali da budu gotovi u roku od 24 sata, i samo oni pozitivni testovi (sa ili bez simptoma) trebali bi da budu stavljeni u karantin. Tamo gde postoje aplikacije koje pomažu u efikasnim režimima testiranja i praćenja, putnicima se mora savetovati da ih prijave i koriste.

„S obzirom da ćemo morati da živimo sa COVID-19 u doglednoj budućnosti, moramo učiniti sve što je moguće da zaštitimo javno zdravlje i spasimo živote. To sve moramo da uradimo vraćanjem poverenja potrošača, pokretanjem globalnog ekonomskog oporavka i spašavanjem radnih mesta miliona ljudi.“

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
592Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *