Vesti – YUTA objavila dobre vesti za turizam - turistička putovanja počinju početkom jula! – Travel Magazine

YUTA objavila dobre vesti za turizam – turistička putovanja počinju početkom jula!

YUTA objavila dobre vesti za turizam – turistička putovanja počinju početkom jula!

Nakon evidentnih popuštanja mera i odluka da se veliki deo granica otvori – bar u našem regionu, turistički sektor je izgleda počeo da se budi… i to tik pred letnju sezonu!

Na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora YUTA-e, doneti su neki vrlo zanimljivi zaključci.

Između ostalog, da su turističke agencije spremne za kvaliltetnu realizaciju svih ugovorenih turističkih putovanja za predstojeću letnju turističku sezonu.

„U skladu sa raspoloživim informacijama i očekivanim protokolima turističke agencije informišu javnost da će otpočeti sa realizacijom ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula meseca.“

YUTA otkrila kada turisticka putovanja pocinju

Foto: Cosmic Time Traveler from Unsplash

U saopštenju se navodi da će sve agencije pre svega voditi računa o bezbednosti svih putnika i da će dodatno posvetiti pažnju što kvalitetnoj realizaciji ugovorenih putovanja u skladu sa propisima.

„Organizatori putovanja će u svom radu striktno poštovati mere koje propisuju nadležne zdravstvene organizacije radi bezbednog putovanja i boravka srpskih turista u ugovorenim destinacijama.“

Tako da ukoliko ste planirali neko letovanje, velike su šanse da ćete to i uspeti da realizujete. Posebno nakon najave da će se od petka (22. maj) ukinuti prethodno doneta odluka o obaveznom testiranju na koronu na graničnim prelazima.

Pogledajte koje propise za hotele je uveo Egipat, kao i koje preporuke za putovanje je donela Evropska komisija. Takođe, saznajte i kada će biti prvi Air Serbia letovi ka Sarajevu, Skoplju, Ljubljani i Tivtu.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
117Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *