– Zabrana selfija na opasnim turističkim atrakcijama – Travel Magazine

Zabrana selfija na opasnim turističkim atrakcijama

Zabrana selfija na opasnim turističkim atrakcijama

Potreba za što atraktivnijim selfi fotografijama koje bi mogle da se postave na Instagram i druge društvene mreže često dovodi život aktera u opasnost.

Prema podacima američkog nacionalnog instituta za javno zdravlje, u periodu od šest godina, od 2011. do 2017, u ovoj zemlji se dogodilo 259 smrtnih slučajeva zbog selfija pravljenih na opasnim mestima.

Najčešći uzroci smrti su bili utapanje, saobraćajne nesreće, pad sa visine i vatreno oružje. Prosečna starost stradalih je 23 godine.

Mladi su stradali od prevrtanja čamaca u nemirnim vodama, poklapanja velikim talasima, utapanjem neplivača koji su neoprezno upali u more, reku ili jezero.

Kod saobraćajnih nesreća, mladi najčešće stradaju prilikom pravljenja selfija na pruzi dok voz dolazi.

Studija koja je rađena zbog ovog sve većeg problema pokazala je da bi formiranje zabranjenih zona za selfije na najopasnijim turističkim destinacijama mogla značajno da se smanji stopu smrtnosti.

Tokom 2015. na Google servisima je postavljeno neverovatnih 24 milijarde selfija, a mladi uzrasta od 18 do 24 godine svakog dana pogledaju preko milion selfija.

Lokacije koje predstavljaju najveću opasnost za lovce na selfije su nacionalni parkovi, poput Josemita u Kaliforniji, gde je nedavno dvoje turista umrlo nakon pada sa litice.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X