Vesti – Zarobljeni turisti širom sveta izabrali život u pećini za vreme pandemije Covid-19 – Travel Magazine

Zarobljeni turisti širom sveta izabrali život u pećini za vreme pandemije Covid-19

Zarobljeni turisti širom sveta izabrali život u pećini za vreme pandemije Covid-19

U trenutku kada je širom sveta proglašena pandemija korona virusa, stotine hiljada turista našlo se u stranim zemljama. Neki su uspeli odmah da se vrate u matične zemlje, a neki da sačekaju avione koje su vlade slale po njih nakon zatvaranja granica.

Nažalost, veliki broj ljudi nije uspeo da se evakuiše i još uvek je prepušten sebi. Ali i kreativnim načinima opstanka dok čekaju da se granice otvore a njima omogući povratak.

Život u pećini

Tako je na Tajlandu otkriven ruski par koji je od živeo u jednoj pećini, u blizini trističkog grada Krabi. Par je živeo u šatoru koji su postavili u pećini, nakon što su ih početkom aprila izbacili iz hotela.

Par koji nije imao i još uvek nema mogućnost povratka u Rusiju, jedino je ovako mogao da preživi. Prema natpisima u medijima, Rusi su večeri provodili u pećini, oko vatre, ne bi li se ugrejali.

Pronađeni su u dobrom fizičkom stanju i sada borave u jednom od samo četiri hotela otvorena na području Krabija, sa ciljem pomoći turistima koji su ostali zarobljeni.

Otkriveni turisti ziveli u pecini i po hramovima

Foto: Reiseuhu from Unsplash

U međuvremenu, pronađena su i trojica Rusa koji su boravili u hramu na Puketu.

Tokom vikenda otkriveno je takođe i šest stranih turista koji su živeli u pećini, u Utarakandu u Indiji, nakon što im je ponestalo novca jer nisu mogli da se vrate kući zbog zatvorenih granica širom zemlje.

Putnici iz SAD-a, Ukrajine, Turske i Nepala su živeli u pećini, skoro mesec dana. Preseljeni su u lokalni Ašram gde su ih lokalne vlasti zbrinule, i odredile im karantin od 14 dana.

„Pre nego što su granice zatvorene, ovi turisti su bili u hotelu, u regionu Muni Ki Reti, ali su se preselili u pećinu nakon što im je ponestalo novca“, izjavila je policijska inspektorka Rajendra Singh Kathait za AFP.

Policija je saopštila da nijedan nije pokazao simptome Covid-19.

Zavirite onlajn u impresivne pećine Karlsbad, kao i u šest istorijskih palata i kuća. Saznajte i na koji način italijanski hoteli doprinose razvoju vakcine protiv korona virusa.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
59Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X