– Zašto je 2019. idealna za posetu Kubi? – Travel Magazine

Zašto je 2019. idealna za posetu Kubi?

Zašto je 2019. idealna za posetu Kubi?

Turistička organizacija Kube objavila je da je ovu zemlju prošle godine posetilo 4,74 miliona posetilaca, a da se u ovoj godini očekuje novi rekord od 5,1 milion stranih turista, što predstavlja porast od 7% na godišnjem nivou.

Zašto je Kuba baš sada postala tako atraktivna turistima?

Turoperatori specijalizovani za ovo tržište objašnjavaju da je tokom proteklih pet godina značajno povećan broj hotela u zemlji, da je izbor smeštaja značajno raznovrsniji nego ranije i da su cene ponovo pale (nakon astronomskog rasta za vreme administracije američkog predsednika Obame).

Sa padom cena smeštaja, do izražaja su došli i drugi jedinstveni kvaliteti ove destinacije. Ljude na Kubi fascinira spoj socijalizma i kapitalizma, Kariba i Latnske Amerike, Afrike i Evrope, balans između zabave na plaži i kulturnih sadržaja. Osim toga, zemlja je bezbedna i odlikuje je veoma niska stopa kriminala, zbog čega je atraktivna i za porodična i solo putovanja. Ova godina će biti posebno zanimljiva, budući da Kuba proslavlja 500. godišnjicu od osnivanja Havane, uz najavljene brojne događaje i aktivnosti.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

3 Komentara

 1. …a Božić i Nova g na Kubi? Iz Zg.
  Kakvo je vrijeme tada? Rado bih smještaj u casi, dakle privatno. Hvala

  Pošaljite odgovor
  • Draga Milena,
   Mi smo časopis o putovanjima, a ne turistička agencija. Ako tražite privatan smeštaj, na Internetu između ostalog imate i više popularnih home sharing platformi (npr. Airbnb) sa velikim izborom smeštaja, od stanova i kuća do bungalova na plažama.

   Pošaljite odgovor
  • „Casa Particular“ je privatni smjestaj na Kubi. Jeftin je i pogodan za ljude koji vole ulicni zivot, za razliku od rezorta. U mnogim slucajevima, domacin ce vas, za normalnu cjenu, voziti gdje zelite i pokazati vam grad i okolinu.

   Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *