– Zastrašujući i spektakularni hotel u Norveškoj – Travel Magazine

Zastrašujući i spektakularni hotel u Norveškoj

Zastrašujući i spektakularni hotel u Norveškoj

Jedna od najpoznatijih atrakcija Norveške je litica Preikestolen, koja se izdiže 600m iznad fjorda Lise (Lysefjord). Zbog ovog spektakularnog pogleda opsedaju ga turisti kojima ne smeta da pešače nekoliko sati, često po lošem vremenu, jer ovde duva jak vetar, a nekada i usred leta pada sneg.

Litica će uskoro postati još atraktivnija, budući da je arhitektonski studio iz Turske osmislio dizajn hotela koji će poslužiti kao viseći nastavak litice Preikestolen i uklopiti se u njeno okruženje. Nacrti za ovaj projekat izgledaju spektakularno, ali istovremeno i zastrašujuće.

Poslednji nivo hotela je najimpresivniji

Hotel će ulaziti u iz stenu i sastojaće se iz pet nivoa. Na krovu će biti ulaz i velika platforma za uživanje u pogledu na prirodne lepote fjorda Lise. Planirano je da na tri niža nivoa budu smeštene sobe, a svaki od njih će takođe imati veliki panoramski balkon. Poslednji, najnižni nivo je najimpresivniji. Na njemu će biti velika platforma sa prostorom za sedenje oko bazena sa providnim stranama i dnom, koji će gostima davati iluziju da lebde iznad vode.

Foto: hayriatak.com

Inače, turiste koji posećuju liticu Preikestolen sve češće spasava lokalna gorska služba. Ako vas zanimaju jedinstveni hoteli, predstavljamo vam pećinski hotel u Kapadokiji, Qasr al Sarab – hotel u srcu pustinje, novi hotel princa Čarlsa i najbolje podvodne hotele sveta.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Na poslednjem nivou hotela nalazi se bazen sa providnim stranama i dnom

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X