– Zbog čega je novi vijetnamski most poseban? – Travel Magazine

Zbog čega je novi vijetnamski most poseban?

Zbog čega je novi vijetnamski most poseban?

Proteklih nekoliko godina širom sveta su nikli jedinstveni mostovi, na veliku radost lokalaca, ali i turista.

Stakleni mostovi iznad Velikog kanjona Zhangjiajie i u Hongyagu parku u Kini ubrzo su postali velike turističke atrakcije, a istu popularnost stekao je i panoramski most na planini Whistler u Birtanskoj Kolumbiji.

Novi most koji se pridružuje listi jedinstvenih svetskih atrakcija nalazi se u Vijetnamu. Zlatni most (Cau Vang), smešten u brdima Ba Na u Danangu, na 1.414 metara nadmorske visine, okružen je veličanstvenim zelenilom i planinskim vrhovima koji se mogu videti u daljini. Ono što ga čini jedinstvenim su dve velike kamene strukture prekrivene mahovinom, koje prestavljaju ruke planinskog boga, i koje kao da podižu most ka nebu.

Za njegovu izgradnju bilo je potrebno godinu dana, a otvoren je prošlog meseca. Već je privukao veliki broj lokalnih, ali i stranih turista, koji u ovu regiju dolaze da bi videli još jednu vijetnamsku atrakciju – Francusko selo, a tu su i drevni hram i muzej voštanih figura. Most je već postao popularno mesto za fotografije mladenaca, a na njemu je održano i jedno profesionalno modno snimanje.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *