Vesti – Želite da posao preselite u neku drugu zemlju? Gruzija se otvara ka digitalnim nomadima – Travel Magazine

Želite da posao preselite u neku drugu zemlju? Gruzija se otvara ka digitalnim nomadima

Želite da posao preselite u neku drugu zemlju? Gruzija se otvara ka digitalnim nomadima

Ukoliko vam postaje sve teže da radite od kuće, možda biste trebali da razmislite o tome ne samo da izmestite svoj posao, već i sebe? Danas kada moramo da naučimo da živimo sa koronom, vrlo je teško motivisati sebe zaglavljen kod kuće, gledajući u ista četiri zida iz dana u dan.

Ako želite da se izvučete iz ovakve pozicije, a da ne oduzimete svoje dragocene dane odmora, postoji jedan način da radite i uživate u jednom potpuno novom okruženju. Prema pisanju Time Out-a, Gruzija pokreće novi program viza za digitalne nomade.

Pogledajte 10 destinacija koje su idealne za život i rad digitalnih nomada.

Gruzija sada nudi jednogodišnju vizu digitalnim nomadima

Inspirisana primerima Estonije i Barbadosa, Gruzija je odlučila da se okrene digitalnim nomadima koji postaju tip turista koji će u narednim godinama najčešće putovati. Smeštena na samoj granici između Evrope i Azije, Gruzija je često smatrana potcenjenim mestom. Njena prestonica, Tbilisi, poznata je po prelepoj arhitekturi, kaldrmisanim ulicama i šarmantnim kafićima. Posetioci ovde mogu da posete srednjovekovne manastire, neverovatne planine i stenovite plaže. I naravno, da isprobaju ukusnu hranu i vino.

Tbilisi Gruzija

Foto: Dmitry Rodionov from Unsplash

A sada, ekonomija Gruzije omogućava „građanima svih zemalja“ da rade na daljinu baš ovde, tokom bilo kog vremena dužeg od šest meseci. Program viza je uglavnom usmeren na privatne preduzetnike ili freelance radnike, ali svako ko radi na daljinu može da se prijavi. Naravno, zbog pandemije koronavirusa, svi koji apliciraju moraju da odu u dvonedeljni karantin čim uđu u zemlju. Da biste se prijavili, potrebno je da popunite obrazac za prijavu. Tu ćete morati da unesete vaše lične podatke, potvrdu o zaposlenju i pismo saglasnosti za karantin. Takođe ćete morati da priložite dokaz o putnom osiguranju, koje će vas pokrivati najmanje šest meseci.

Ovaj specifični obrazac za prijavu uskoro će biti postavljen na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Time Out. Postoje i druge aplikacije za vizu koje su takođe dostupne putem portala. Gruzija inače planira da ponovo otvori granice prema turistima 31. jula. Ograničenja određenih zemalja, kao i smernice za kratkotrajni boravak, još uvek nisu objavljena, prenosi Time Out.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
3Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Pre korone retka ako ne i jedina zemlja gde su srbi mogli bez vize i po godinu dana. Batumi letovaliste po izgledu i uredjenosti neuporedivo sa grckim turskim crnogorskim i drugim tipicnim srpskim destinacijama, gradic koji se gradi koliko ako ne i vise od beograda na vodi, mali ruski Las Vegas. Isla je avio linija Budimpesta Kutaisi

    Freelancer

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *