Vesti – Zvukovi francuske prestonice - sajt koji će vas preneti na ulice Pariza – Travel Magazine

Zvukovi francuske prestonice – sajt koji će vas preneti na ulice Pariza

Zvukovi francuske prestonice – sajt koji će vas preneti na ulice Pariza

Jedan grad ne čine samo zgrade, njegovi parkovi, reke, autentični mirisi i boje. Ne. Čine ga i zvukovi. Možda čak i najviše jer oblikuju njegov ritam. Njegovu muziku.

Bilo da je to zveckanje čaša u rana jutra dok se najbolji prijatelji rastaju iz noćnog provoda, ili tiha muzika sa balkona, ili pak kakafonija zvukova na pijaci dok se roba istovaraju, a stižu prvi kupci. Sve su to zvuci jednog grada.

Zvukovi su i savršeni nosioci ili ti „okidači“ uspomena.

U času mogu da nas prenesu u drugu dimenziju, drugu zemlju, drugu sferu. A to je baš ono što nam treba ovih dana. Da malo pobegnemo iz realnosti.

Vođeni time, ljudi iza onlajn magazina My Little Paris lansirali su jedan zanimljiv podsajt na kome možete „prošetati“ Parizom od jutra do večeri, uz pomoć različitih zvukova. U pitanju je projekat „Les Bruits de Paris„, mala oaza autentičnih zvukova koji francusku prestonicu čine tako privlačnom i čarobnom.

Sada vas jedan klik deli od prilike da imaginarno prošetate Parizom i sednete na kafu u neki njegov bistro, prepun glasnih konobara ili da „uletite“ u jutarnji špic u pariskom metrou.

Na ovom mikro sajtu čeka vas 12 opcija, i sve su poređane po satima. Svaki zapis traje ne više od 30 minuta, sasvim dovoljno da se prepustite atmosferi i bar na tren teleportujete u Pariz.

Probajte ovo „senzorno“ putovanje u Pariz.

Pogledajte koji park najviše vole Parižani, kao i koje knjige mogu da vas prenesu putem Istanbula, Pariza. Saznajte i koji su to najlepši vidikovci francuske prestonice.

Ostale zanimljivosti pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
33Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *