Zašto je 2019. idealna za posetu Kubi?

Zašto je 2019. idealna za posetu Kubi?

Turistička organizacija Kube objavila je da je ovu zemlju prošle godine posetilo 4,74 miliona posetilaca, a da se u ovoj godini očekuje novi rekord od 5,1 milion stranih turista, što predstavlja porast od 7% na godišnjem nivou.

Zašto je Kuba baš sada postala tako atraktivna turistima?

Turoperatori specijalizovani za ovo tržište objašnjavaju da je tokom proteklih pet godina značajno povećan broj hotela u zemlji, da je izbor smeštaja značajno raznovrsniji nego ranije i da su cene ponovo pale (nakon astronomskog rasta za vreme administracije američkog predsednika Obame).

Sa padom cena smeštaja, do izražaja su došli i drugi jedinstveni kvaliteti ove destinacije. Ljude na Kubi fascinira spoj socijalizma i kapitalizma, Kariba i Latnske Amerike, Afrike i Evrope, balans između zabave na plaži i kulturnih sadržaja. Osim toga, zemlja je bezbedna i odlikuje je veoma niska stopa kriminala, zbog čega je atraktivna i za porodična i solo putovanja. Ova godina će biti posebno zanimljiva, budući da Kuba proslavlja 500. godišnjicu od osnivanja Havane, uz najavljene brojne događaje i aktivnosti.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

3 Komentara

 1. …a Božić i Nova g na Kubi? Iz Zg.
  Kakvo je vrijeme tada? Rado bih smještaj u casi, dakle privatno. Hvala

  Pošaljite odgovor
  • Draga Milena,
   Mi smo časopis o putovanjima, a ne turistička agencija. Ako tražite privatan smeštaj, na Internetu između ostalog imate i više popularnih home sharing platformi (npr. Airbnb) sa velikim izborom smeštaja, od stanova i kuća do bungalova na plažama.

   Pošaljite odgovor
  • „Casa Particular“ je privatni smjestaj na Kubi. Jeftin je i pogodan za ljude koji vole ulicni zivot, za razliku od rezorta. U mnogim slucajevima, domacin ce vas, za normalnu cjenu, voziti gdje zelite i pokazati vam grad i okolinu.

   Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X